Chec cu struguri şi prune. Desertul ideal la început de toamnă
Profită de apariţia fructelor de sezon, ca strugurii şi prunele, şi de efectele lor benefice asupra sănătăţii pentru a-i răsfăţa pe cei ai casei şi pe prieteni cu un desert foarte simplu, numai bun de servit la un pahar de vorbă.
Combinarea prunelor cu strugurii la acelaşi desert nu numai că va conferi un gust incredibil preparatului final, dar va aduce şi efecte benefice de apreciat. Aceste fructe de toamnă îmbunătăţesc digestia, întăresc sistemul imunitar, au proprietăţi antiinflamatoare. De asemenea, menţin colesterolul la un nivel normal şi-ţi aduc un plus de minerale, precum fierul, calciul şi potasiul, vitamine: cele din complexul B, A, E, C, K.
Ingrediente
200 g făină
3 ouă
120 g zahăr
100 g unt
100 g struguri
150 prune
1 plic praf de copt
100 g iaurt
zahăr pudră
Te-ar mai putea interesa: Desert rapid. Clafoutis cu struguri roze
Cum să faci chec cu struguri şi prune
Amesteci iaurtul, făina, praful de copt şi zahărul. Încorporezi ouăle unul câte unul, apoi untul topit şi răcit. După omogenizare, torni compoziţia într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt.
Speli prunele şi strugurii, le mărunţeşti şi le întinzi peste compoziţia din tavă.
Vezi şi: Cheesecake cu struguri şi fulgi de migdale
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, 30 minute la cuptor.
Pont
Feliezi checul numai după răcire, pudrat cu zahăr.
FOTO: Shutterstock