Desert la început la toamnă. Cheesecake cu struguri şi fulgi de migdale
O rețetă delicioasă, cheesecake cu struguri şi migdale îţi aduce o explozie de arome. Iată un desert elegant pe care toată lumea îl va iubi!
Albi sau negri, strugurii încep să umple pieţele odată cu venirea toamnei calendaristice. În mitologia mai multor culturi, acest fruct simbolizează abundența și fertilitatea. Pe lângă faptul că sunt de-a dreptul delicioși, oferă o serie de efecte benefice pentru sănătate.
Strugurii sunt bogați în vitamina C şi K, magneziu, calciu, potasiu, care susțin sănătatea oaselor. Conțin numeroși antioxidanți, precum quercetina, care protejează împotriva bolilor neurodegenerative, şi polifenoli, care susțin sănătatea intestinală, întăresc imunitatea și dau o dispoziţie bună.
Prepară mai des deserturi cu struguri în toamna aceasta, pentru a profita de toate aceste atuuri ale fructelor de sezon!
Ingrediente pentru opt porţii
400 g biscuiţi
100 g unt
25 g gelatină
50 ml apă fiartă
500 g cremă de brânză
400 ml smântână pentru frişcă
200 g zahăr
200 g struguri albi
fulgi de migdale
frunze de mentă
Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu cremă de vanilie şi jeleu de struguri
Cum să faci cheesecake cu struguri
Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit. Transferi amestecul într-o tavă rotundă de 26 cm, detaşabilă. Îl întinzi în strat uniform şi tasezi cu degetele. Introduci tava în frigider.
Hidratezi gelatina în apa fiartă şi răcorită cât să rezişti să ţii degetul în apă. Separat, mixezi crema de brânză cu smântâna şi zahărul.
Adaugi gelatina hidratată conform instrucţiunilor de pe pachet. După omogenizare, scoţi tava din frigider şi pui compoziţia peste blatul de biscuiţi. Nivelezi şi o reintroduci la rece, peste noapte.
Vezi şi: Prăjitură cu struguri albi şi roşii. Reţetă pentru pofticioşi!
La servire, decorezi cu fulgi de migdale, struguri întregi şi tăiaţi pe jumătate şi pe sfert, plus puţină mentă aromată.
FOTO: Shutterstock