Chifle dulci, cu dovleac. Pot fi trataţiile perfecte de Halloween, pentru copii

28 octombrie 2025   Rețete

În unele zone, copiii au adoptat cu bucurie obiceiul de a se costuma de Halloween și de a merge din casă în casă pentru a cere dulciuri. În locul celor din comerț, cu arome, coloranți artificiali și alte adaosuri care le pot face rău, pregătește deserturi de casă, de sezon, ca aceste chifle cu piure de dovleac!

Ingrediente

125 ml lapte

60 g unt, topit

50 g zahăr

2 linguriţe drojdie uscată

150 g piure de dovleac

1 ou

1/4 linguriţă sare

 1/4 linguriţă bicarbonat de sodiu

1/4 linguriţă praf de copt

500 g făină

Pentru umplutură:

100 g unt moale

200 g zahăr

1 ½ linguriţă scorţişoară

½ linguriţă nucşoară măcinată

1 ou, pentru uns

seminţe de dovleac, crude, fără coajă

Mod de preparare

Amesteci laptele, untul, zahărul și drojdia. După circa un minut, înglobezi piureul de dovleac şi oul. Adaugi sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și 300 g de făină. Omogenizezi şi încorporezi restul de făină. Frămânţi bine până obţii un aluat elastic. Îl acoperi şi-l dai deoparte trei sferturi de oră.

Încearcă și: Chec cu dovleac, stafide şi nuci

Pentru umplutură, combini untul, zahărul și condimentele. Împarţi aluatul în bucăţi pe care le întinzi puţin şi le pui în mijloc câte o linguriţă din amestecul de unt, apoi formezi chiflele.

Te-ar mai putea interesa: Ruladă cu dovleac şi cremă de brânză

Le aşezi într-o tavă tapetată pe care o acoperi şi o laşi 45 de minute. La final, crestezi fiecare chiflă, pentru a lua formă de dovleac, le ungi cu gălbenuş bătut şi introduci câte o sămânţă de dovleac în mijloc. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute.

FOTO: Shutterstock

Mai multe