Chifteluțe de broccoli la cuptor, alternativa delicioasă la clasicele chiftele

3 iulie 2025   Rețete

Vara, intenţionezi să mănânci mai rar carne? Aceste chiteluţe de broccoli preparate la cuptor reprezintă o variantă dietetică perfectă pentru mesele mai uşoare!

Ingrediente pentru trei porţii

350 g broccoli

120 g brânză de vaci

40 g parmezan

30 g pesmet

2 ouă

3 căței de usturoi

sare

piper

pudră de ardei iute, optional

Te-ar mai putea interesa: Chiftele din legume, la cuptor

Mod de preparare

Rupi broccoli în buchețele mici, pe care speli pe sub un jet de apă rece și le lași la scurs. Gătești broccoli pe baie de aburi, cinci minute, apoi îl toci și-l așezi pe un prosop curat. Presezi pentru a scurge apa în exces din el.

Îl amesteci cu brânza, bine scursă, parmezanul, ouăle, pesmetul, cățeii de usturoi pisați, sare, piper, după gust, și pudră de ardei iute.

Vezi și: Chiftele de cartofi dulci

Formezi chiftelele cu mâna umedă, le așezi în tava tapetată și le dai la cuptor, la 200 °C, 18-20 de minute.

FOTO: Shutterstock

Mai multe