Tartă franțuzească de somon şi broccoli. Te cucereşte din prima!

Această tartă crocantă, savuroasă, cu umplutură de somon şi broccoli este potrivită pentru orice moment al zilei, fie la o gustare rapidă, fie ca parte a unei mese principale sau chiar ca mic dejun în weekend, când ai mai mult timp să o pregăteşti.

image

Tarta franţuzească, numită quiche, este compusă dintr-o bază de unt umplută cu o cremă savuroasă de ouă. Aluatul este cunoscut sub numele de pâte brisée. Umpluturile pot avea orice combinație de brânză, ierburi, legume, carne sau pește.

Pentru orice tip de quiche, începe cu un aluat de patiserie de casă sau un aluat de plăcintă gata preparat. Pentru a preveni umezirea aluatului, coace-l mai întâi singur, tapetat cu hârtie de copt și acoperit cu boabe de fasole uscată. După circa 10-15 minute, poate fi umplut și copt din nou.

Tarta franţuzească poate fi servită după 20-30 de minute de răcire. Poate fi păstrată la frigider până la trei zile. De asemenea, poți pregăti aluatul cu până la trei zile înainte și îl poți da la frigider sau coace cu o zi înainte, urmând să-l ţii la temperatura camerei până la umplere.

Ingrediente

Pentru blat: 

250 g făină 

125 g unt 

10 g zahăr 

1 ou 

30 g muștar 

sare 

Pentru umplutură: 

200 g file de somon 

300 g smântână 

4 ouă 

100 g broccoli 

sare 

piper 

2 căței de usturoi 

Te-ar mai putea interesa: Tartă gratinată

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina, în care ai adaugat în praf de sare și zahărul, cu untul rece, tăiat cubulețe.

Când are o consistență nisipoasă, adaugi oul și muștarul și frămânți până obții un aluat care nu se mai prinde de mâini. Îl înfășori în folie alimentară și-l dai la rece o jumătate de oră. 

Îl scoți, îl întinzi într-o foaie nu foarte subțire, pe care o așezi într-o tavă tapetată, inclusiv pe laterale. Dai blatul la cuptor, la 200 °C, 15 minute.  

Între timp, combini smântâna cu ouăle bătute, cățeii de usturoi pisați, sare, piper, după gust.  

Tai fileul de somon cubulețe, iar broccoli îl rupi buchețele, pe care le treci pe sub un jet de apă rece.

Vezi şi: Tartă cu legume şi caşcaval

Torni smântâna peste blat, pui somonul și broccoli și dai din nou tava la cuptor, la 180 °C, pentru 45 de minute. Decorezi după imaginație. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg