Tartă franțuzească de somon şi broccoli. Te cucereşte din prima!

Această tartă crocantă, savuroasă, cu umplutură de somon şi broccoli este potrivită pentru orice moment al zilei, fie la o gustare rapidă, fie ca parte a unei mese principale sau chiar ca mic dejun în weekend, când ai mai mult timp să o pregăteşti.

image

Tarta franţuzească, numită quiche, este compusă dintr-o bază de unt umplută cu o cremă savuroasă de ouă. Aluatul este cunoscut sub numele de pâte brisée. Umpluturile pot avea orice combinație de brânză, ierburi, legume, carne sau pește.

Pentru orice tip de quiche, începe cu un aluat de patiserie de casă sau un aluat de plăcintă gata preparat. Pentru a preveni umezirea aluatului, coace-l mai întâi singur, tapetat cu hârtie de copt și acoperit cu boabe de fasole uscată. După circa 10-15 minute, poate fi umplut și copt din nou.

Tarta franţuzească poate fi servită după 20-30 de minute de răcire. Poate fi păstrată la frigider până la trei zile. De asemenea, poți pregăti aluatul cu până la trei zile înainte și îl poți da la frigider sau coace cu o zi înainte, urmând să-l ţii la temperatura camerei până la umplere.

Ingrediente

Pentru blat: 

250 g făină 

125 g unt 

10 g zahăr 

1 ou 

30 g muștar 

sare 

Pentru umplutură: 

200 g file de somon 

300 g smântână 

4 ouă 

100 g broccoli 

sare 

piper 

2 căței de usturoi 

Te-ar mai putea interesa: Tartă gratinată

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina, în care ai adaugat în praf de sare și zahărul, cu untul rece, tăiat cubulețe.

Când are o consistență nisipoasă, adaugi oul și muștarul și frămânți până obții un aluat care nu se mai prinde de mâini. Îl înfășori în folie alimentară și-l dai la rece o jumătate de oră. 

Îl scoți, îl întinzi într-o foaie nu foarte subțire, pe care o așezi într-o tavă tapetată, inclusiv pe laterale. Dai blatul la cuptor, la 200 °C, 15 minute.  

Între timp, combini smântâna cu ouăle bătute, cățeii de usturoi pisați, sare, piper, după gust.  

Tai fileul de somon cubulețe, iar broccoli îl rupi buchețele, pe care le treci pe sub un jet de apă rece.

Vezi şi: Tartă cu legume şi caşcaval

Torni smântâna peste blat, pui somonul și broccoli și dai din nou tava la cuptor, la 180 °C, pentru 45 de minute. Decorezi după imaginație. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Ce cauzeaza sangerarile reduse dupa menopauza  sursa foto shutterstock 1268799562 jpg
Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg