Reţetă la cuptor. Chiftele de cartofi dulci
Chiftelele pot ieşi delicioase şi dacă sunt preparate la cuptor sau cu legume. Trebuie să încerci această reţetă de chiftele cu cartofi dulci!

Cartofii dulci incluşi în diverse preparate dulci şi sărate sunt benefici pentru sistemul digestiv datorită fibrelor pe care le conferă. Dacă alegi să-i consumi cu tot cu coajă, combat simptomele constipaţiei şi te protejează de dezvoltarea anormală a celulelor canceroase mai ales la nivelul colonului.
Consumul lor atenuează inclusiv crampele musculare şi asta datorită concentraţiei de potasiu care ajută la refacerea musculaturii şi la prevenirea afecţiunilor cardiace.
Potasiul este un element esenţial pentru buna funcţionare a organismului, ajutând la normalizarea tensiunii arteriale şi menţinerea echilibrului electrolitic şi al lichidelor.
Ingrediente pentru două porţii
500 g cartof dulce curățat și ras
50 g făină
1 ou
2 căței de usturoi
pesmet
sare
piper
Te-ar mai putea interesa: Tocinei sau chiteluţe de cartofi raşi. Cum să-i prepari rapid
Cum să faci chiftele de cartofi dulci la cuptor
Storci bine cartofii de apa în exces, apoi îi amesteci cu făina, oul și usturoiul pisat. Condimentezi cu sare și piper, după gust.
Vezi şi: Chiftele de pește, pentru o masa hrănitoare şi sănătoasă
Formezi chiftelele cu mâna umedă, le aplatizezi și le treci prin pesmet, pe ambele părți. Le așezi într-o tavă tapetată și le dai la cuptor, la 200 °C, 20-30 de minute, până se rumenesc ușor.
FOTO: Shutterstock