Cum să faci cea mai bună musaca de cartofi, ciuperci şi broccoli

1 musaca jpg jpeg

Dacă te-ai plictistit de reţeta clasică de musaca şi adori legumele, îţi propunem să încerci această reţetă simplă, de musaca de cartofi, ciuperci şi broccoli.

Musaca de cartofi, ciuperci şi broccoli - ingrediente necesare:

Cum faci cele mai delicioase Enchiladas de pui. Reţetă tradiţională a spaniolilor

- un kilogram de cartofi - un broccoli - şase ouă - o ceapă mare - un ardei capia - 200 de grame de telemea - 100 de grame de caşcaval - o legătură de pătrunjel - sare şi piper, după gust

Musaca de cartofi, ciuperci şi broccoli - mod de preparare:

Curăţă, spală şi taie cartofii felii, iar apoi pune-i la fiert într-o oală mare cu apă şi puţină sare. Între timp, desfă bucheţelele de broccoli şi fierbe-le separat, ca şi cartofii.

Între timp, spălă ciupercile şi tăie-le felii. Tăie ceapa şi ardeiul fâşii lungi şi căleşte-le într-o tigaie cu puţin ulei. Adăugă şi ciupercile şi lăsă-le să se înmoaie. Când cartofii şi broccoli au fiert, scoate-i cu o paletă şi scurgeţi-i prin sită punând-i în vase separate.

Cum faci cea mai delicioasă salată cu ton. Ingredientul care îi va schimba complet gustul

Trebuie să foloseşti o tavă cu pereţii înalţi (poate fi şi un vas yena), însă înainte de a aşeza legumele unge-o cu puţin ulei sau cu unt. Aşază un strat de felii de cartofi, iar apoi un strat de telemea rasă şi din nou un strat de cartofi. Pune apoi un strat de ciuperci călite şi un strat de broccoli.

Bate ouăle şi adăugaţi sarea şi condimentele. Toarnă compoziţia în tavă, iar apoi pune deasupra caşcavalul şi adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt. De asemenea, poţi alterna altfel straturile de legume, după preferinţă, sau în funcţie de dimensiunea tăvii. Introduceţi tava în cuptor la 180 de grade Celsius.

După ce s-a copt, lasă musacaua să se răcească şi apoi o poţi tăia pătrăţele. Este foarte bună şi caldă şi rece. O poţi servi şi alături de un file de peşte fript.