Chilli con carne, pentru weekendurile în familie sau între prieteni

11 februarie 2023   Rețete

Această rețetă de chilli este posibil să devină unul dintre felurile de mâncare cele mai bune de servit prietenilor la întâlnirile din weekend.

Chili con carne este un preparat clasic, preferatul multor gospodării. Este relativ ieftin și ușor de pregătit. Rezultatul final este o tocană bogată în arome datorate cărnii, legumelor și condimentelor. Chiar dacă nu pare la prima vedere, acest preparat poate fi o alegere grozavă când primeşti mai multe persoane în vizită. Majoritatea ingredientelor de care ai nevoie sunt ușor de găsit la un preț rezonabil.

Aceast fel de mâncare se poate servi foarte bine cu piure de legume, cartofi prăjiţi sau garnitură de orez. Dacă ți se pare că sosul este puțin prea amar din cauza roşiilor, atunci adaugă puţin zahăr. Dacă nu-ţi place fasolea, o poţi înlocui cu morcovi tăiați cubulețe.

Ingredientele necesare pentru două porţii generoase

800 g carne tocată, de pui 

30 ml ulei 

1 ceapă 

1 ardei iute 

3 căței de usturoi 

400 g fasole roșie, din conservă 

200 g porumb, din conservă 

400 g roșii pasate 

oregano 

chimen 

coriandru 

boia de ardei iute 

sare 

piper 

Te-ar mai putea interesa: Cum să faci cel mai bun burrito mexican. Reţeta tradiţională cu carne de vită

Cum să-l prepari uşor

Încingi uleiul și călești ceapa tocată, până devine sticloasă.

Adaugi carnea de pui, ardeiul iute tocat, oregano, chimen, coriandru, boia de ardei, sare și piper, după gust. Lași să fiarbă în suc propriu până carnea se pătrunde.

Vezi și: Rețeta clasică de ardei grași suculenți umpluţi cu legume şi carne

Adaugi apoi roșiile pasate, fasolea scursă și spălată sub un jet de apă și porumbul scurs. Lași să mai clocotească cinci minute și stingi focul. 

FOTO: Shutterstock

Mai multe