Rețeta clasică de ardei grași suculenți umpluţi cu legume şi carne

Ardei graşi suculenți umpluți cu un amestec consistent și aromat de carne de vită şi porc, orez, porumb și legume, această rețetă clasică de ardei umpluți este una dintre rețetele sănătoase preferate de mulţi.

image

Aproape fiecare bucătărie are o versiune de ardei umpluți sau ardei graşi cu carne, sos de roșii, legume şi orez. Frăgezeşte rapid carnea înainte de a umple ardeii și condimentează după preferinţă. Rețeta este versatilă. Se poate schimba tipul de carne, legumele folosite, condimentele, cerealele, pentru a da preparatului un gust complet nou. Dacă ardeii tăi sunt mici și ţi-a rămas umplutură, foloseşte-o să umpli roşii, dovlecei sau sub formă de sarma, înfăşurată în foi de varză operite în apă cu sare şi oţet.

Ingredientele necesare pentru cinci porţii

5 ardei 

300 g carne tocată, amestec vită și porc 

100 g orez 

2 cepe 

50 g fasole fiartă 

50 g porumb congelat 

1 morcov 

20 ml ulei 

sare 

piper 

2 ouă 

pătrunjel 

100 ml smântână 

Te-ar mai putea interesa: Paste cu ardei şi ton, perfecte pentru cină

Mod de preparare

Cureți cepele, le toci și le călești în ulei până devin sticloase. Adaugi morcovul ras și orezul spălat, și mai ții pe foc, amestecând constant, două-trei minute.

Dai deoparte și lași compoziția la răcorit, apoi o amesteci cu carnea tocată, ouăle, porumbul, fasolea, sare, piper și pătrunjel tocat, după gust.

Vezi și: Ardei capia gratinaţi, cu cremă de brânză: reţeta pe care nu ai voie s-o ratezi!

Tai capacele ardeilor, le îndepărtezi semințele și-i umpli. Îi așezi într-o cratiță cu pereții înalți, torni apă cât să-i acoperi pe trei sferturi și-i fierbi la foc mic aproximativ o oră și jumătate.

Îi servești cu smântână. 

FOTO: Shutterstock