Secretele reţetei celor mai bune chifteluțe suedeze

Cele mai bune chiftele suedeze sunt cele aromate, înăbușite într-un sos cremos. Vei fi de acord că acestea sunt cele simple şi bune pe care le-ai făcut vreodată!

image

Chiftelele suedeze au fost întotdeauna delicioase, iar Ikea le-a făcut populare. Cu această rețetă le poţi face în confortul propriei case. Sunt atât ușor de preparat, încât te vei întreba de ce nu le-ai încercat mai devreme. Secretul lor este reprezentat de condimente, precum nucșoara şi de sosul cu smântână, unt şi supă de vită. Le poţi servi cu tăiței, orez sau o salată Caesar şi vei avea o masă delicioasă.

Îţi recomandăm să foloseşti o combinație de carne de vită și porc pentru această rețetă. Folosind carne de porc adaugi un plus de grăsime care va face chiftelele mai fragede. Ai putea pune carne de curcan tocată sau de pui, după preferinţă.

La capitolul condimente, este necesar să pui nucșoara și ienibahar, unice pentru acest fel de mâncare suedez. Pentru o aromă fină și un gust mai dulce, căleşte ceapa înainte de a o adăuga în compoziţia de chiftele.

Ingrediente pentru trei porţii

Pentru chiftele: 

300 g carne tocată de vită 

100 g carne tocată de porc 

1 ou 

1 ceapă 

2 felii de pâine 

sare 

piper 

nucșoară 

ienibahar

15 ml ulei 

Pentru sos 

40 g unt 

30 g făină 

400 ml supă de vită, clară 

100 ml smântână, pentru gătit 

pătrunjel 

Te-ar mai putea interesa: Chifteluţele suedeze sunt, de fapt, turceşti. Regele Carol al XII-lea le-a descoperit pe teritoriul Moldovei de azi

Cum să le prepari

Tai colțurile feliilor de pâine și fărâmițezi miezul. Îl amesteci cu carnea, ceapa curățată și dată prin răzătoare, oul, sare, piper, ienibahar și nucșoară, după gust. Formezi chifteluțele cu mâinile umede. Încingi uleiul în tigaie și rumenești chifteluțele pe toate părțile, apoi le scoți pe un șervet de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. 

Vezi și: Chifteluţe pe frigărui

Pentru sos, topești untul într-o tigaie, adaugi făina și amesteci energic pentru a nu se forma cocoloașe. Torni jumătate din cantitatea de supă și amesteci până se îngroașă, apoi torni restul de supă și lași să fiarbă opt minute, la foc mic. Adaugi apoi smântâna, chiftelele și lași să clocotească alte trei minute. Servești cu pătrunjel tocat. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg