Clătite cu broccoli şi brânză. Pont pentru capricioşi
Cel mai bun mod de a include broccoli în meniul celor care nu-l preferă, cum sunt şi copiii, este să-l introduci într-un preparat pe care-l asociază adesea cu desertul: clătitele. Vezi cum să faci pas cu pas aceste clătite savuroase cu legume şi cremă de brânză!
Rețeta de clătite umplute cu broccoli și brânză este simplă, hrănitoare și sănătoasă. Poate fi o gustare, un aperitiv delicios, potrivit inclusiv pentru mesele cu familia sau prietenii, dar şi o idee pentru cină. De multe ori constatăm că nu ştim cum să folosim broccoli în reţete care să nu doar hrănitoare, ci şi gustoase, atrăgătoare. Acest preparat este una dintre variantele care s-ar putea să fie pe placul tuturor. Broccoli este bogat în multe elemente nutritive, fibre, vitamina C, vitamina K, fier, magneziu, potasiu. Reduce nivelul de colesterol rău, previne cancerul şi afecţiunile oculare care apar odată cu îmbătrânirea, datorită carotenoizilor pe care îi conţine. Poate fi folosit în stare crudă, dar şi preparat termic, ideal la aburi.
Ingrediente de ajuns pentru trei porţii
6 clătite
1 ceapă
1 buchet broccoli
150 g smântână
50 g parmezan
50 g brânză cedar
100 g cremă de brânză
50 g cașcaval
20 ml ulei
Te-ar mai putea interesa: Clătite de dovlecei
Mod de preparare
Rupi broccoli în bucăți, pe care le speli sub un jet de apă rece, apoi le fierbi două minute într-un vas cu apă fierbinte cu sare. Le scoți, le lași la răcit și le toci.
Amesteci smântâna cu crema de brânză, parmezanul ras și brânza cedar rasă.
Toci ceapa și o călești în ulei până devine sticloasă, apoi adaugi broccoli și mai ții pe foc două minute, apoi dai deoparte și lași la răcit.
Vezi şi: Reţetă în paşi. Budincă cremoasă de clătite. Nu dai greş cu ea!
Ungi clătitele cu crema de brânză, pui apoi broccoli și rulezi. Le servești presărate cu cașcavalul ras.
FOTO: Shutterstock