Reţetă rapidă. Clătite cu legume, carne de curcan şi sos pesto

Această reţetă de clătite îţi dă ocazia să incluzi foile clasice de clătite într-un preparat sărat, cu carne de curcan, legume şi sos pesto delicios!

image

Vrei să te răsfeţi cu un preparat nu doar gustos, ci şi aspectuos sau ai invitaţi neanunţaţi şi cauţi o reţetă rapidă? Păstrează în frigider câteva clătite gata făcute sau unele care se găsesc în comerţ, pe care este nevoie să le ţii la rece şi le consumi în două zile după deschiderea ambalajului. Odată ce te decizi să pui reţeta în aplicare, trebuie doar să prepari carnea şi legumele tale preferate, mărunţite şi să umpli clătitele. Le poţi rula în stil clasic sau, pentru un aspect elegant, le poţi prinde ca pe un săculeţ cu fire de ceapă verde. Vor fi cu adevărat delicioase cu sos pesto. Îţi arătăm cum să faci pas cu pas acest preparat simplu şi savuros!

Ce ingrediente îţi trebuie pentru patru porţii?

Pentru a face clătite cu sos pesto vei avea nevoie de:

8 clătite 

20 ml ulei 

4 fire ceapă verde 

200 g piept de curcan fiert 

100 g roșii uscate 

200 g brânză de capră 

50 g ardei copți 

Pentru sosul pesto: 

200 g frunze proaspete de busuioc 

100 g parmezan 

100 ml ulei de măsline 

50 g semințe de pin sau nuci 

3 căței de usturoi 

1 praf de sare 

Te-ar mai putea interesa: Reţetă în paşi. Budincă cremoasă de clătite. Nu dai greş cu ea!

Mod de preparare

Tai partea albă a firelor de ceapă și mărunţeşti. Călești în ulei până se înmoaie ușor. Adaugi pieptul de curcan tocat, roșiile cubuleţe și ardeii copți, bucăţele. Acoperi și lași la călit cinci minute, apoi dai deoparte și lași la răcorit înainte să amesteci compoziția cu brânza tocată.  

Pentru sosul pesto, pui toate ingredientele în blender și le pasezi până obții o consistență fină. 

Vezi şi: Clătite cu carne tocată şi legume

Umpli clătitele și le legi asemeni unui săculeț cu firele de la ceapa verde. Servești clătitele cu sosul pesto. 

FOTO: Shutterstock