Reţeta zilei. Budincă de clătite umplute cu carne tocată
Din clătite poţi face mai mult decât un desert cu gem de sezon. Nu pui zahăr în compoziţie, le umpli cu carne tocată şi legume şi se transformă într-o budincă potrivită pentru prânz sau cină.
Clătitele în budincă sunt extraordinare. Trebuie să încerci măcar o dată această reţetă de budincă de clătite cu carne tocată, roşii şi mozzarella! Este o combinaţie săţioasă şi gustoasă care nici nu-ţi ia foarte mult timp s-o pregăteşti. Dacă eşti obişnuit să faci clătite pentru desert, va fi cu atât mai uşor.
Ingrediente pentru patru porţii
Pentru clătite:
4 ouă
200 g făină
200 ml lapte
1 praf de sare
10 ml ulei
Pentru umplutură:
3 cepe
450 g carne tocată, amestec vită și porc
200 ml apă
300 g roșii
sare
piper
boia de ardei dulce
40 ml ulei
100 g mozzarella
100 ml suc de roșii
1 ceapă verde
Vezi și: Clătite de dovlecei
Cum să faci budincă de clătite
Bați ouăle cu laptele și, la final, adaugi uleiul. Torni laptele peste făină, sărezi și amesteci până nu mai rămân cocoloașe. Dai compoziția la frigider 30 de minute.
Între timp, pentru umplutură, toci cepele și le călești în 30 ml ulei până devin sticloase. Adaugi carnea și amesteci bine pentru a o desface. După ce a scăzut zeama lăsată, torni apa și condimentezi cu sare, piper și boia de ardei, după gust.
Acoperi și lași să fiarbă până se pătrunde carnea.
Te-ar mai putea interesa: Clătite cu spanac
Adaugi roșiile descojite tocate și mai lași să fiarbă un sfert de oră. Dai deoparte și lași compoziția la răcorit.
Prepari clătitele într-o tigaie neaderentă și le lași la răcit, apoi le umpli cu compoziția de carne și le rulezi.
Le așezi unele după altele într-o tavă unsă cu uleiul rămas, razi mozzarella și torni deasupra sucul de roșii. Dai tava la cuptor, la 175 °C, 15-20 de minute. Le servești presărate cu ceapă verde.
FOTO: Shutterstock