Reţeta zilei. Budincă de clătite umplute cu carne tocată

Din clătite poţi face mai mult decât un desert cu gem de sezon. Nu pui zahăr în compoziţie, le umpli cu carne tocată şi legume şi se transformă într-o budincă potrivită pentru prânz sau cină.

image

Clătitele în budincă sunt extraordinare. Trebuie să încerci măcar o dată această reţetă de budincă de clătite cu carne tocată, roşii şi mozzarella! Este o combinaţie săţioasă şi gustoasă care nici nu-ţi ia foarte mult timp s-o pregăteşti. Dacă eşti obişnuit să faci clătite pentru desert, va fi cu atât mai uşor.

Ingrediente pentru patru porţii

Pentru clătite: 

4 ouă 

200 g făină 

200 ml lapte 

1 praf de sare 

10 ml ulei 

Pentru umplutură: 

3 cepe 

450 g carne tocată, amestec vită și porc 

200 ml apă 

300 g roșii  

sare 

piper 

boia de ardei dulce 

40 ml ulei 

100 g mozzarella 

100 ml suc de roșii 

1 ceapă verde 

Vezi și: Clătite de dovlecei

Cum să faci budincă de clătite

Bați ouăle cu laptele și, la final, adaugi uleiul. Torni laptele peste făină, sărezi și amesteci până nu mai rămân cocoloașe. Dai compoziția la frigider 30 de minute.  

Între timp, pentru umplutură, toci cepele și le călești în 30 ml ulei până devin sticloase. Adaugi carnea și amesteci bine pentru a o desface. După ce a scăzut zeama lăsată, torni apa și condimentezi cu sare, piper și boia de ardei, după gust.

Acoperi și lași să fiarbă până se pătrunde carnea.

Te-ar mai putea interesa: Clătite cu spanac

Adaugi roșiile descojite tocate și mai lași să fiarbă un sfert de oră. Dai deoparte și lași compoziția la răcorit.  

Prepari clătitele într-o tigaie neaderentă și le lași la răcit, apoi le umpli cu compoziția de carne și le rulezi.

Le așezi unele după altele într-o tavă unsă cu uleiul rămas, razi mozzarella și torni deasupra sucul de roșii. Dai tava la cuptor, la 175 °C, 15-20 de minute. Le servești presărate cu ceapă verde. 

FOTO: Shutterstock