Reţetă în paşi. Budincă cremoasă de clătite. Nu dai greş cu ea!
Poate te-ai obişnuit să faci doar clătite dulci, însă le vei vedea cu alţi ochi după ce vei vedea cât de simplu le poţi folosi pentru o budincă delicioasă, reconfortantă.
Nu vei da greş niciodată cu acest preparat savuros de budincă de clătite, cu atât mai mult dacă foloseşti ingrediente de sezon. Spanacul şi ciupercile, alături de carnea de pasăre, smântână şi mozzarella vor da un plus de gust şi vor face clătitele cremoase, gata de mâncat în câteva minute. Pregăteşte clătitele din timp, păstrează-le la frigider sau congelator şi tot ce va trebui să faci va fi să le umpli cu ce doreşti şi să le dai la cuptor presărate cu mozzarella rasă. Ai putea îmbogăţi umplutura de clătite cu o variantă de șuncă sau poţi alege o variantă ovo-lacto-vegetariană cu ciuperci și brânza ta preferată. Clătitele cu legume sunt la fel de gustoase ca acelea cu şuncă, ciuperci şi sos bechamel.
Ingrediente pentru budinca de clătite
10 clătite
2 piepți de pui fierți
400 g ciuperci
300 g spanac
2 cepe
500 g smântână, pentru gătit
200 g iaurt grecesc
30 g făină
30 ml ulei
50 g unt
100 g mozzarella
sare
piper
Te-ar mai putea interesa: Budincă de dovlecei cu pui
Cum să prepari pas cu pas budincă de clătite
Pas 1
Feliezi ciupercile și tai solzișori cepele curățate. Opărești spanacul un minut, apoi îl lași la scurs. Toci mărunt piepții de pui.
Pasul 2
Încingi uleiul în tigaie și călești ceapa până devine sticloasă, adaugi apoi ciupercile și lași până scade zeama lăsată. Încorporezi făina, smântâna, omogenizezi și ții pe foc până se leagă sosul.
Vezi și: Budincă de orez cu caise
Pasul 3
Adaugi spanacul tocat, și scurs, pieptul de pui, condimentezi cu sare și piper, după gust, și mai ții pe foc două minute, apoi dai deoparte și lași la răcit. La final adaugi iaurtul și omogenizezi. Umpli clătitele cu această compoziție, apoi le rulezi.
Pasul 4
Ungi o tavă cu untul moale, apoi așezi clătitele, unele langă altele. Presari jumătate din cantitatea de mozzarella rasă, apoi mai așezi un strat de clătite și restul de mozzarella. Dai tava la cuptor, la 200 °C, 20-25 de minute.
FOTO: Shutterstock