Reţetă în paşi. Budincă cremoasă de clătite. Nu dai greş cu ea!

Poate te-ai obişnuit să faci doar clătite dulci, însă le vei vedea cu alţi ochi după ce vei vedea cât de simplu le poţi folosi pentru o budincă delicioasă, reconfortantă.

image

Nu vei da greş niciodată cu acest preparat savuros de budincă de clătite, cu atât mai mult dacă foloseşti ingrediente de sezon. Spanacul şi ciupercile, alături de carnea de pasăre, smântână şi mozzarella vor da un plus de gust şi vor face clătitele cremoase, gata de mâncat în câteva minute. Pregăteşte clătitele din timp, păstrează-le la frigider sau congelator şi tot ce va trebui să faci va fi să le umpli cu ce doreşti şi să le dai la cuptor presărate cu mozzarella rasă. Ai putea îmbogăţi umplutura de clătite cu o variantă de șuncă sau poţi alege o variantă ovo-lacto-vegetariană cu ciuperci și brânza ta preferată. Clătitele cu legume sunt la fel de gustoase ca acelea cu şuncă, ciuperci şi sos bechamel.

Ingrediente pentru budinca de clătite

10 clătite 

2 piepți de pui fierți 

400 g ciuperci 

300 g spanac 

2 cepe  

500 g smântână, pentru gătit 

200 g iaurt grecesc 

30 g făină 

30 ml ulei 

50 g unt 

100 g mozzarella 

sare 

piper 

Te-ar mai putea interesa: Budincă de dovlecei cu pui

 Cum să prepari pas cu pas budincă de clătite

Pas 1

image

Feliezi ciupercile și tai solzișori cepele curățate. Opărești spanacul un minut, apoi îl lași la scurs. Toci mărunt piepții de pui. 

Pasul 2

image

Încingi uleiul în tigaie și călești ceapa până devine sticloasă, adaugi apoi ciupercile și lași până scade zeama lăsată. Încorporezi făina, smântâna, omogenizezi și ții pe foc până se leagă sosul. 

Vezi și: Budincă de orez cu caise

Pasul 3

image

Adaugi spanacul tocat, și scurs, pieptul de pui, condimentezi cu sare și piper, după gust, și mai ții pe foc două minute, apoi dai deoparte și lași la răcit. La final adaugi iaurtul și omogenizezi.  Umpli clătitele cu această compoziție, apoi le rulezi. 

Pasul 4

image

Ungi o tavă cu untul moale, apoi așezi clătitele, unele langă altele. Presari jumătate din cantitatea de mozzarella rasă, apoi mai așezi un strat de clătite și restul de mozzarella. Dai tava la cuptor, la 200 °C, 20-25 de minute. 

FOTO: Shutterstock



Recente

femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg