Crochete de cartofi cu mozzarella. Gustările de peste zi au farmec
Crochetele italiene de cartofi cu brânză reprezintă o delicatesă rustică care îți lasă gura apă doar rostind-o. Bogate în mozzarella şi parmezan, au un gust şi o textură care te vor cuceri!
Preparatele crocante sunt savurate de cei mai mulţi dintre noi. Aceste crochete de cartofi sunt făcute din piure de cartofi, parmezan şi mozzarella și prăjite. Este o modalitate delicioasă de a folosi piureul de cartofi rămas. Pentru un plus de aromă, puteți adăuga nucșoară și pătrunjel sau poți pune oricare dintre ierburile și condimentele preferate. Aceste crochete de cartofi sunt crocante la exterior, iar fragede și cremoase la interior. Servește-el ca gustare, cu iaurt grecesc sau sos iute, după preferinţă.
Ingrediente pentru trei porţii
3 cartofi mari
50 g mozzarella
40 g parmezan
1 ou
30 g făină
100 g pesmet
sare
ulei pentru prăjit
Te-ar mai putea interesa: Crochete de dovlecei în crustă de parmezan
Mod de preparare
Fierbi cartofii în apă cu sare până când intră cu ușurință furculița în ei. Cureți cartofii și-i pasezi. Adaugi făina, parmezanul și-i condimentezi cu sare, după gust.
Tai mozzzarella bastonașe. Împarți piureul, după ce s-a răcorit, în bucăți egale, din care formezi biluțe. Le aplatizezi și pui la mijloc un bastonaș, pe care-l acoperi cu piure.
Vezi și: Crochete din orez. Calde sau reci, sunt un deliciu!
Treci fiecare crochetă prin pesmet, oul bătut și din nou pesmet. Rumenești crochetele în uleiul încins, apoi le scoți pe șervete de hârtie.
FOTO: Shutterstock