Crochete de dovlecei în crustă de parmezan
Combinaţia dintre dovlecei şi brânza parmezan este foarte interesantă şi îţi va trezi într-un mod plăcut papilele gustative. Rumenite în cuptor, crochetele de dovlecei, la care poţi adăuga sosul preferat, vor alcătui masa perfectă pentru o zi de vară.
Ingrediente: crochete de dovlecei cu parmezan
2 dovlecei mari
3 ouă
100 g parmezan
1 linguriţă cimbru uscat
1 linguriţă oregano uscat
1 linguriţă busuioc uscat
2 căţei de usturoi
sare
piper, după gust
1-2 linguri ulei de măsline
1-2 linguri pesmet
Preîncălzeşte cuptorul la 180 °C. Între timp, pune într-un bol parmezanul ras, pesmetul, ierburile uscate şi usturoiul pisat. Asezonează cu sare şi cu piper şi amestecă toate ingredientele. Într-un alt bol, bate ouăle.
Spală dovleceii, îndepărtează-le codiţele şi cotorul, apoi taiei beţişoare. Dă bucăţile de dovlecel prin ouă, apoi prin amestecul de parmezan. Ai grijă să fie bine acoperite.
Aşază bucăţile într-o tavă cu hârtie de copt şi le stropeşte-le cu ulei de măsline. Lasă-le la cuptor 15-20 de minute până ce se rumenesc. Le poţi servi cu pătrunjel tocat mărunt şi cu sos dulce sau iute, după preferinţă.
Mai citeşte şi: Reţete simple de salate greceşti pe care poţi prepara acasă
Sursa foto: Shutterstock