Crochete din orez. Calde sau reci, sunt un deliciu!

1 85095 original jpg jpeg

Ai invitaţi la masă şi vrei să îi impresionezi cu ceva gustos, dar care să nu îţi dea foarte multe bătăi de cap? Iţi propunem o reţetă de crochete sau biluţe din orez. Sunt absolut delicioase atât calde, cât şi reci. Le puteţi servi cu sos Marinara sau cu salată lângă.;

Ingrediente

- 250 g orez

-1 ou

-100 g parmezan ras/căşcaval

- 1 lingură rasă pesmet

- 100 g căşcaval pt umplut

- 2 ouă

- făină, pesmet pentru tăvălit

- sare

Mod de preparare crochete de orez

Punem cca 1 l de apă într-o oală, adăugăm 1-2 linguriţe de sare şi orezul spălat în 2-3 ape şi clatit foarte bine. Îl fierbem pentru cca 30-40 minute ( bobul trebuie să rămână întreg dar să fie bine pătruns) apoi îl scurgem cu ajutorul unei site dese şi îl trecem rapid printr-un jet de apă rece.

Încearcă şi: Cină sănătoasă şi delicioasă în doar 15 minute!

Îl lăsăm să se scurgă şi să se răcească foarte bine dar avem grijă că din când în când să-l amestecăm cu o lingură astfel încât boabele de orez să nu se lipească între ele.

Dacă vreţi să obţineţi nişte crochete perfecte, orezul trebuie lăsat să se scurgă extrem de bine şi să fie foarte rece. De aceea va sfătuiesc să-l fierbeţi seară şi să-l lăsăţi la frigider până a două zi.

Amestecăm orezul cu 1 ou, parmezanul sau caşcavalul ras şi 1 lingură rasă de pesmet. Aluatul final trebuie să fie moale, dar uşor modelabil.

Cu mâinile uşor unse cu ulei formăm biluţe mari cât o minge de ping pong în centrul cărora introducem câte un cubuleţ mic de căşcaval.

Trecem crochetele de două ori prin făînă şi ou şi la sfârşit, o singură dată, prin pesmet (făînă, ouă, făină, ou, pesmet).

Prăjim cca 3-4 minute crochetele în baie de ulei bine încins, apoi le scoatem şi le aşezăm pe o farfurie tapetata cu hârtie absorbantă de bucătărie.

Le servim calde sau reci. Sunt delicioase!

Sursă: lauraadamache.ro