Pachețele cu brânză şi sos de merişoare. Pont pentru gustări

Gustările de peste zi vor fi mai savuroase cu aceste pacheţele cu brânză Camembert şi sos de merişoare.

image

Această rețetă delicioasă este gata în timp record, iar preparatul final se poate servi pentru patru persoane. Poţi folosi brânză Camembert, o brânză moale cu Penicillium camemberti, una dintre numeroasele bacterii care lucrează asupra brânzei din exterior spre interior. În interior, Camembert este moale şi devine treptat o smântână lichidă pe măsură ce brânza se maturează. Aromele sale variază de la untoase la pământoase, asemenea ciupercilor.

Un alt atu al acestei reţete este sosul de merişoare. Datorită conţinutului de antioxidanţi, dar şi a multitudinii de vitamine şi minerale, merişoarele se numără printre cele mai sănătoase fructe, care ajută la vindecarea a nenumărate afecţiuni.

O sută de grame de merişoare conţin 18% magneziu, 18% vitamina C şi 18% fibre şi doar 46 de calorii, ceea ce le face şi prietenoase cu silueta. Cunoscute şi drept afine roşii, aceste fructe cu gust acrişor fac adevărate minuni în curele de slăbire şi datorită acizilor organici, care ajută organismul la arderea grăsimilor.

Ingrediente pentru patru porţii

1 foaie aluat foietaj

120 g brânză Camembert

100 g sos de merișoare

20 g nuci

cimbru

1 ou

Te-ar mai putea interesa: Melcişori cu brânză de vaci, perfecţi pentru pretenţioşi

Mod de preparare

Întinzi ușor foaia de aluat decongelată și o tai în patru-șase pătrate, în funcție de cât de mari vrei să fie pachețelele.

Feliezi brânza. Pui în mijlocul fiecărui triunghi câte o lingură de sos de merișoare și una-două felii de brânză, împreună cu puțină nucă.

Presari peste compoziție cimbru uscat, după gust, și lipești marginile aluatului pentru a forma un pachețel, apoi le ungi cu oul bătut.

Vezi și: Cum se păstrează şi cum se mănâncă brânza. 6 „păcate capitale“ care trebuie evitate

Le așezi într-o tavă tapetată și le dai la cuptor, la 200 °C, aproximativ 20-25 de minute, până când se rumenesc.

FOTO: Shutterstock



Recente