Curry thailandez, specialitatea cu creveţi imposibil de refuzat
Stai în cumpănă dacă să încerci sau nu o reţetă cu creveţi? Află că au un conținut scăzut de calorii, fiind și o sursă excelentă de proteine. Îţi aduc un plus de seleniu, necesar pentru sănătatea inimii şi imunitate, dar și iod, util pentru sănătatea tiroidei.
Ingrediente pentru trei porţii
500 g creveți
40 g pastă verde de curry
1 ceapă
1 ardei galben
1 ardei roșu
200 ml supă clară de pui
400 ml lapte de cocos
50 ml zeamă de lămâie
ghimbir ras
100 g fasole verde
30 ml ulei
Vezi și: Supă de roșii cu fructe de mare
Mod de preparare
Încingi uleiul într-o cratiță, călești pasta de curry și adaugi ghimbir ras, după gust. Ții pe foc un minut, apoi adaugi ceapa tocată și o lași până se înmoaie ușor, trei minute. Adaugi ardeii tăiați bucăți, supa de pui și lași la fiert cinci minute.
Te-ar mai putea interesa: Frigărui de creveți, cu usturoi şi lămâie
Torni laptele de cocos, adaugi fasolea verde și lași să fiarbă cinci minute, apoi adaugi creveții curățați. Mai lași să clocotească alte cinci minute. Înainte să servești, adaugi zeamă de lămâie.
FOTO: Shutterstock