Curry de spanac. Este gata în 30 de minute!
Îţi propunem un preparat cu spanac şi condimente de pe alte meridiane: turmeric, chimen, ghimbir. Acest curry de spanac va face senzaţie în familia ta şi-l vei repeta de nenumărate ori!

Ingrediente pentru două porţii
750 g spanac
1 ceapă
1-2 ardei iuți
50 g făină de migdale sau nucă de cocos rasă
20 ml ulei
semințe de chimen
2-3 g pudră de turmeric
3 căței de usturoi
10 g ghimbir proaspăt
20 g smântână lichidă
sare
1 lămâie
40 g unt
Te-ar mai putea interesa: Cum să prepari paste cu somon şi sos pesto, preparatul ideal pentru fortificarea oaselor
Mod de preparare
Toci spanacul, ardeiul iute și ceapa. Pui apă într-un vas și fierbi spanacul două minute, apoi îl scurgi. Îl pasezi cu blenderul vertical împreună cu pudra de turmeric. Topești jumătate din cantitatea de unt și călești ceapa tocată, ardeiul, ghimbirul ras și lași pe foc, amestecând constant, până când ceapa devine sticloasă.
Vezi și: Cannelloni cu spanac și brânză. Pont pentru o masa rapidă
Adaugi făina sau nuca de cocos, chimenul și omogenizezi. Torni apă cât să acoperi ceapa cu două-trei degete și mai lași să dea câteva clocote. Adaugi ceapa călită peste spanac, smântâna și mai pasezi până se omogenizează.
Încingi untul rămas și călești cățeii de usturoi un minut. Torni untul aromat, cu tot cu usturoi peste curry.
FOTO: Shutterstock