Reţetă de post. Curry cu cartofi dulci şi năut

În perioada de post, găteşte mai des mâncăruri cu năut, o sursă bună de proteine vegetale. Acest curry cu cartofi dulci şi năut este un preparat uşor de făcut şi rapid.

image

Acest curry indian cu năut și cartofi dulci este dovada că poţi prepara un fel de mâncare delicios, sănătos din ingrediente simple și câteva condimente deosebite. Este atât de sățios și delicios, încât și aceia care preferă carnea îl savurează.

Cel mai simplu și rapid mod de a-l pregăti este cu năut de la conservă. Pur și simplu scurgi năutul și este gata de utilizare. Poți pune năut uscat la acest fel de mâncare, dar timpul de pregătire va crește considerabil. Lasă la hidratat năutul uscat cu multă apă rece, peste noapte. A doua zi, va avea un volum triplat.

Această reţetă conţine năut, o sursă bună de proteine vegetale, fier, fibre, vitamine. Din păcate, leguminoasele pot avea şi efecte neplăcute: balonare, flatulenţă. Modul de gătire te-ar putea ajuta să scapi de aceste probleme. Motivul pentru care leguminoasele sunt mai greu tolerate este faptul că unii carbohidrați complecși pe care îi conţin leguminoasele nu pot fi digerați, deoarece ne lipsește enzima alfa-galactozidază care îi transformă în carbohidrați simpli. În timpul preparării, poţi adăuga puţin oţet sau o lingură de bicarbonat de sodiu. Acidul acetic din oţet favorizează o asimilare mai bună a fierului din leguminoase, dar şi o mai bună digerare a acestora.

Ingrediente pentru două porţii

1 ceapă

2 căței de usturoi

10 g ghimbir proaspăt

40 g pastă de tomate

30 g pudră de curry

20 g garam masala

pudră de ardei iute

400 g lapte de cocos integral

500 g cartofi dulci

400 g năut, la conservă

coriandru verde

30 ml ulei

sare

piper

Te-ar mai putea interesa: Ciuperci sotate cu spanac

Mod de preparare

Încingi uleiul și călești ceapa tocată trei-patru minute, până devine sticloasă. Adaugi usturoiul pisat și ghimbirul ras, călești 1 minut, apoi pui pasta de tomate, pudra de curry, garam masala și pudră de ardei iute, după gust. Amesteci, apoi încorporezi laptele de cocos și lași să dea un clocot.

Vezi și: Legume cu usturoi. Preparatul ideal pentru zilele de post

Pui năutul, din conservă, cartoful dulce curățat și tăiat cubulețe, acoperi și lași să fiarbă până furculița pătrunde cu ușurință în cartofi. Asezonezi cu sare și piper, după gust, mai lași să dea un clocot și dai deoparte. Servești cu coriandru tocat.

FOTO: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg