Desert fără coacere. Prăjitură cu biscuiţi, cremă de vanilie şi frişcă
Vrei să-i răsfeţi pe cei dragi cu un desert deosebit? Îţi prezentăm o reţetă care nu necesită coacere, cu biscuiţi, frişcă şi cremă de vanilie care s-ar putea să devină preferata tuturor.
Indiferent de anotimp, o prăjitură fără coacere convinge pe oricine prin rapiditatea şi uşurinţa cu care se prepară. Dacă vrei să-ţi surprinzi plăcut familia şi ţi-e teamă că un blat nu-ţi va ieşi, încearcă această reţetă cu biscuiţi. Trebuie doar să prepari crema de budincă, să baţi frişca şi să asamblezi desertul.
Ingrediente
750 ml lapte
100 g zahăr
2 plicuri budincă de vanilie
150 g unt
500 ml smântână pentru frişcă
30 g zahăr pudră
2 plicuri întăritor de frişcă
1 plic zahăr vanilat
ciocolată neagră
500 g biscuiţi
Te-ar mai putea interesa: Desert fără coacere şi sănătos. Cheesecake de mango
Mod de preparare
Pui pe foc laptele cu zahărul și praful de budincă. Amesteci continuu până se îngroaşă, apoi înglobezi untul şi laşi la răcit.
Tapetezi o tavă dreptunghiulară cu folie alimentară unsă cu puţin ulei şi aşezi biscuiţii unul lângă altul pe fundul tăvii.
Acoperi acest strat cu budincă. Aşezi un alt strat de biscuiţi. Baţi smântâna cu zahărul pudră şi cel vanilat împreună cu întăritorul de frişcă.
Vezi şi: Cum să faci macarons cu zmeură şi frişcă de nota 10
Întinzi jumătate din frişcă peste al doilea strat de biscuiţi şi mai pui un al treilea strat. Acoperi biscuiţii cu frişca rămasă.
Nivelezi şi razi ciocolata deasupra prăjiturii. Introduci tava în frigider şi o laşi peste noapte. Porţionezi prăjitura numai la servire.
FOTO: Shutterstock