Reţetă în paşi. Tort de ciocolată cu frişcă

Acest tort de ciocolată făcut în casă este un desert deosebit, preparat de la zero, îmbrăcat în glazură de ciocolată şi ornat cu cremă de frişcă. Îţi arătăm cum să faci pas cu pas o reţetă de tort perfectă pentru orice ocazie specială!

image

Când ai nevoie de o rețetă de tort de ciocolată care iese de fiecare dată, o poţi alege pe aceasta. Vei obţine un desert pe cât de simplu, pe atât de delicios. Ai nevoie de ingrediente simple pe care le ai deja în bucătărie la care adaugi ciocolată, frişcă, un compot de cireşe. Nu este nici prea dulce, nici prea greu, ci un tort de ciocolată de casă pe care îl vei face de nenumărate ori.

Ingrediente 

Pentru blat: 

500 g făină 

150 g cacao 

300 g zahăr 

1 plic praf de copt 

1 praf de sare 

3 ouă 

75 ml ulei 

400 ml lapte 

Pentru cremă: 

200 ml frișcă 

100 g ciocolată neagră 

100 g zahăr pudră 

Pentru glazură: 

150 g zahăr pudră 

70 g unt 

30 g cacao 

50 ml lapte 

100 ml compot de cireșe 

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu morcovi şi ciocolată

Mod de preparare

image

Pas 1

Combini făina cu praful de copt, zahărul, cacaua și sarea. Separat, bați ouăle cu laptele, apoi, la final, torni uleiul și amesteci. Încorporezi făina peste lapte și omogenizezi. Pui compoziția într-o formă rotundă, tapetată, cu inel detașabil, și o dai la cuptor, la 175 °C, aproximativ 30 de minute, până când trece testul scobitorii. Scoți blatul și-l lași la răcorit complet, înainte să-l dai în jumătate, pe lung. 

Pas 2

image

Pentru cremă, mixezi frișca cu zahărul până când se întărește, apoi adaugi ciocolata topită și omogenizezi. 

Pas 3

image

Pentru glazură, mixezi untul moale cu zahărul până când capătă o consistență cremoasă. Încorporezi cacaua și laptele și mixezi până când se omogenizează ingredientele. 

Pasul 4

image

Însiropezi cu compot partea inferioară a blatului și întinzi crema de ciocolată, din care ai dat deoparte un sfert din ea pentru decor. Însiropezi și foaia de blat rămasă și o pui peste cremă.

Vezi şi: Ruladă cu ciocolată şi cafea. Desertul care îţi dă energie în zilele mai grele

Întinzi deasupra glazura, inclusiv pe marginile tortului, și-l dai la rece pentru o jumătate de oră. Îl decorezi cu crema de ciocolată rămasă, după imaginație. 

FOTO: Shutterstock