Reţetă în paşi. Tort de ciocolată cu frişcă

Acest tort de ciocolată făcut în casă este un desert deosebit, preparat de la zero, îmbrăcat în glazură de ciocolată şi ornat cu cremă de frişcă. Îţi arătăm cum să faci pas cu pas o reţetă de tort perfectă pentru orice ocazie specială!

image

Când ai nevoie de o rețetă de tort de ciocolată care iese de fiecare dată, o poţi alege pe aceasta. Vei obţine un desert pe cât de simplu, pe atât de delicios. Ai nevoie de ingrediente simple pe care le ai deja în bucătărie la care adaugi ciocolată, frişcă, un compot de cireşe. Nu este nici prea dulce, nici prea greu, ci un tort de ciocolată de casă pe care îl vei face de nenumărate ori.

Ingrediente 

Pentru blat: 

500 g făină 

150 g cacao 

300 g zahăr 

1 plic praf de copt 

1 praf de sare 

3 ouă 

75 ml ulei 

400 ml lapte 

Pentru cremă: 

200 ml frișcă 

100 g ciocolată neagră 

100 g zahăr pudră 

Pentru glazură: 

150 g zahăr pudră 

70 g unt 

30 g cacao 

50 ml lapte 

100 ml compot de cireșe 

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu morcovi şi ciocolată

Mod de preparare

image

Pas 1

Combini făina cu praful de copt, zahărul, cacaua și sarea. Separat, bați ouăle cu laptele, apoi, la final, torni uleiul și amesteci. Încorporezi făina peste lapte și omogenizezi. Pui compoziția într-o formă rotundă, tapetată, cu inel detașabil, și o dai la cuptor, la 175 °C, aproximativ 30 de minute, până când trece testul scobitorii. Scoți blatul și-l lași la răcorit complet, înainte să-l dai în jumătate, pe lung. 

Pas 2

image

Pentru cremă, mixezi frișca cu zahărul până când se întărește, apoi adaugi ciocolata topită și omogenizezi. 

Pas 3

image

Pentru glazură, mixezi untul moale cu zahărul până când capătă o consistență cremoasă. Încorporezi cacaua și laptele și mixezi până când se omogenizează ingredientele. 

Pasul 4

image

Însiropezi cu compot partea inferioară a blatului și întinzi crema de ciocolată, din care ai dat deoparte un sfert din ea pentru decor. Însiropezi și foaia de blat rămasă și o pui peste cremă.

Vezi şi: Ruladă cu ciocolată şi cafea. Desertul care îţi dă energie în zilele mai grele

Întinzi deasupra glazura, inclusiv pe marginile tortului, și-l dai la rece pentru o jumătate de oră. Îl decorezi cu crema de ciocolată rămasă, după imaginație. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg