Reţetă în paşi. Tort de ciocolată cu frişcă

Acest tort de ciocolată făcut în casă este un desert deosebit, preparat de la zero, îmbrăcat în glazură de ciocolată şi ornat cu cremă de frişcă. Îţi arătăm cum să faci pas cu pas o reţetă de tort perfectă pentru orice ocazie specială!

image

Când ai nevoie de o rețetă de tort de ciocolată care iese de fiecare dată, o poţi alege pe aceasta. Vei obţine un desert pe cât de simplu, pe atât de delicios. Ai nevoie de ingrediente simple pe care le ai deja în bucătărie la care adaugi ciocolată, frişcă, un compot de cireşe. Nu este nici prea dulce, nici prea greu, ci un tort de ciocolată de casă pe care îl vei face de nenumărate ori.

Ingrediente 

Pentru blat: 

500 g făină 

150 g cacao 

300 g zahăr 

1 plic praf de copt 

1 praf de sare 

3 ouă 

75 ml ulei 

400 ml lapte 

Pentru cremă: 

200 ml frișcă 

100 g ciocolată neagră 

100 g zahăr pudră 

Pentru glazură: 

150 g zahăr pudră 

70 g unt 

30 g cacao 

50 ml lapte 

100 ml compot de cireșe 

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu morcovi şi ciocolată

Mod de preparare

image

Pas 1

Combini făina cu praful de copt, zahărul, cacaua și sarea. Separat, bați ouăle cu laptele, apoi, la final, torni uleiul și amesteci. Încorporezi făina peste lapte și omogenizezi. Pui compoziția într-o formă rotundă, tapetată, cu inel detașabil, și o dai la cuptor, la 175 °C, aproximativ 30 de minute, până când trece testul scobitorii. Scoți blatul și-l lași la răcorit complet, înainte să-l dai în jumătate, pe lung. 

Pas 2

image

Pentru cremă, mixezi frișca cu zahărul până când se întărește, apoi adaugi ciocolata topită și omogenizezi. 

Pas 3

image

Pentru glazură, mixezi untul moale cu zahărul până când capătă o consistență cremoasă. Încorporezi cacaua și laptele și mixezi până când se omogenizează ingredientele. 

Pasul 4

image

Însiropezi cu compot partea inferioară a blatului și întinzi crema de ciocolată, din care ai dat deoparte un sfert din ea pentru decor. Însiropezi și foaia de blat rămasă și o pui peste cremă.

Vezi şi: Ruladă cu ciocolată şi cafea. Desertul care îţi dă energie în zilele mai grele

Întinzi deasupra glazura, inclusiv pe marginile tortului, și-l dai la rece pentru o jumătate de oră. Îl decorezi cu crema de ciocolată rămasă, după imaginație. 

FOTO: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg