Reţetă în paşi. Eclere cu cremă de vanilie

Îţi arătăm cum să prepari pas cu pas o reţetă de eclere de casă! Pe cât de complicată pare să fie reţeta, pe atât de simplă este de fapt.

image

Dacă există un desert care să fi captat inimile și papilele gustative ale multora, acesta este, cu siguranţă rafinatul ecler de ciocolată. Este unul dintre cele mai solicitate deseturi, de aceea îţi oferim o reţetă de eclere de încercat şi savurat acasă. Aceste eclere sunt realizate dintr-un aluat de choux, preparat de la zero, cu toate că ai putea cumpăra şi cojile de eclere gata făcute, o umplutură cu aromă de vanilie și glazură irezistibilă, de ciocolată.

Aluatul de choux este sufletul eclerelor. Formează o coajă ușoară și ușor crocantă care se umflă în timpul coacerii, creând un buzunar pentru a ține orice umplutură alegi. Par complicat de făcut, dar nu este deloc aşa. Vezi în cele ce urmează cum trebuie să procedezi pentru a te bucura de eclere de invidiat!

Ingrediente pentru două tăvi

Pentru aluat: 

200 ml ulei 

300 ml apă 

400 g făină 

6 ouă 

1 praf de sare 

Pentru cremă: 

100 g unt 

100 g zahăr 

700 ml lapte 

3 gălbenușuri 

100 g făină 

3 plicuri zahăr vanilat 

1 praf de sare 

Pentru glazură: 

200 g ciocolată neagră 

75 ml lapte 

Mod de preparare

Pasul 1

image

Pentru aluat, pui într-o cratiță apa, uleiul și sarea. O așezi pe foc mic și lași până când ingredientele s-au omogenizat și apa începe să clocotească. Adaugi făina și amesteci energic pentru a nu se forma cocoloașe. Dai compoziția deoparte doar atunci când se desprinde de pe pereții vasului. O lași la răcit.  

Pasul 2

image

Adaugi ouăle, unul câte unul, și omogenizezi compoziția, apoi o pui într-un poș. Formezi cojile la eclere direct în tava tapetată, lăsând spații între ele.

Te-ar mai putea interesa: Cum să faci tort Doboş, una dintre cele mai faimoase prăjituri stratificate

Le dai la cuptor, la 200 °C, 20-25 de minute, până când se rumenesc. Le lași la răcit. 

Pasul 3

image

Pentru cremă, freci gălbenușurile cu zahărul și făina.Torni deasupra laptele fierbinte, apoi așezi întreaga compoziție pe foc și amesteci încontinuu până când crema începe să se îngroașe. O dai deoparte, adaugi zahărul vanilat, un praf de sare, untul și mixezi până când se omogenizează, apoi lași crema la răcit. O dai la rece pentru cel puțin o oră. 

Pasul 4

image

Pentru glazură, topești ciocolata în laptele fierbinte și amesteci până se omogenizează ingredientele. Lași glazura la răcit.

Vezi şi: Cea mai delicioasă reţetă de papanaşi cu dulceaţă de vişine

Pui crema de vanilie în poș și o întinzi peste cojile de eclere. La final, torni glazura și decorezi eclerele după imaginație. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
clickpentrufemei ro (22) jpg
Orez negru cu legume  Sursa foto shutterstock 371703877 jpg
shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg