Reţetă în paşi. Eclere cu cremă de vanilie

Îţi arătăm cum să prepari pas cu pas o reţetă de eclere de casă! Pe cât de complicată pare să fie reţeta, pe atât de simplă este de fapt.

image

Dacă există un desert care să fi captat inimile și papilele gustative ale multora, acesta este, cu siguranţă rafinatul ecler de ciocolată. Este unul dintre cele mai solicitate deseturi, de aceea îţi oferim o reţetă de eclere de încercat şi savurat acasă. Aceste eclere sunt realizate dintr-un aluat de choux, preparat de la zero, cu toate că ai putea cumpăra şi cojile de eclere gata făcute, o umplutură cu aromă de vanilie și glazură irezistibilă, de ciocolată.

Aluatul de choux este sufletul eclerelor. Formează o coajă ușoară și ușor crocantă care se umflă în timpul coacerii, creând un buzunar pentru a ține orice umplutură alegi. Par complicat de făcut, dar nu este deloc aşa. Vezi în cele ce urmează cum trebuie să procedezi pentru a te bucura de eclere de invidiat!

Ingrediente pentru două tăvi

Pentru aluat: 

200 ml ulei 

300 ml apă 

400 g făină 

6 ouă 

1 praf de sare 

Pentru cremă: 

100 g unt 

100 g zahăr 

700 ml lapte 

3 gălbenușuri 

100 g făină 

3 plicuri zahăr vanilat 

1 praf de sare 

Pentru glazură: 

200 g ciocolată neagră 

75 ml lapte 

Mod de preparare

Pasul 1

image

Pentru aluat, pui într-o cratiță apa, uleiul și sarea. O așezi pe foc mic și lași până când ingredientele s-au omogenizat și apa începe să clocotească. Adaugi făina și amesteci energic pentru a nu se forma cocoloașe. Dai compoziția deoparte doar atunci când se desprinde de pe pereții vasului. O lași la răcit.  

Pasul 2

image

Adaugi ouăle, unul câte unul, și omogenizezi compoziția, apoi o pui într-un poș. Formezi cojile la eclere direct în tava tapetată, lăsând spații între ele.

Te-ar mai putea interesa: Cum să faci tort Doboş, una dintre cele mai faimoase prăjituri stratificate

Le dai la cuptor, la 200 °C, 20-25 de minute, până când se rumenesc. Le lași la răcit. 

Pasul 3

image

Pentru cremă, freci gălbenușurile cu zahărul și făina.Torni deasupra laptele fierbinte, apoi așezi întreaga compoziție pe foc și amesteci încontinuu până când crema începe să se îngroașe. O dai deoparte, adaugi zahărul vanilat, un praf de sare, untul și mixezi până când se omogenizează, apoi lași crema la răcit. O dai la rece pentru cel puțin o oră. 

Pasul 4

image

Pentru glazură, topești ciocolata în laptele fierbinte și amesteci până se omogenizează ingredientele. Lași glazura la răcit.

Vezi şi: Cea mai delicioasă reţetă de papanaşi cu dulceaţă de vişine

Pui crema de vanilie în poș și o întinzi peste cojile de eclere. La final, torni glazura și decorezi eclerele după imaginație. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg