Reţetă în paşi. Eclere cu cremă de vanilie

Îţi arătăm cum să prepari pas cu pas o reţetă de eclere de casă! Pe cât de complicată pare să fie reţeta, pe atât de simplă este de fapt.

image

Dacă există un desert care să fi captat inimile și papilele gustative ale multora, acesta este, cu siguranţă rafinatul ecler de ciocolată. Este unul dintre cele mai solicitate deseturi, de aceea îţi oferim o reţetă de eclere de încercat şi savurat acasă. Aceste eclere sunt realizate dintr-un aluat de choux, preparat de la zero, cu toate că ai putea cumpăra şi cojile de eclere gata făcute, o umplutură cu aromă de vanilie și glazură irezistibilă, de ciocolată.

Aluatul de choux este sufletul eclerelor. Formează o coajă ușoară și ușor crocantă care se umflă în timpul coacerii, creând un buzunar pentru a ține orice umplutură alegi. Par complicat de făcut, dar nu este deloc aşa. Vezi în cele ce urmează cum trebuie să procedezi pentru a te bucura de eclere de invidiat!

Ingrediente pentru două tăvi

Pentru aluat: 

200 ml ulei 

300 ml apă 

400 g făină 

6 ouă 

1 praf de sare 

Pentru cremă: 

100 g unt 

100 g zahăr 

700 ml lapte 

3 gălbenușuri 

100 g făină 

3 plicuri zahăr vanilat 

1 praf de sare 

Pentru glazură: 

200 g ciocolată neagră 

75 ml lapte 

Mod de preparare

Pasul 1

image

Pentru aluat, pui într-o cratiță apa, uleiul și sarea. O așezi pe foc mic și lași până când ingredientele s-au omogenizat și apa începe să clocotească. Adaugi făina și amesteci energic pentru a nu se forma cocoloașe. Dai compoziția deoparte doar atunci când se desprinde de pe pereții vasului. O lași la răcit.  

Pasul 2

image

Adaugi ouăle, unul câte unul, și omogenizezi compoziția, apoi o pui într-un poș. Formezi cojile la eclere direct în tava tapetată, lăsând spații între ele.

Te-ar mai putea interesa: Cum să faci tort Doboş, una dintre cele mai faimoase prăjituri stratificate

Le dai la cuptor, la 200 °C, 20-25 de minute, până când se rumenesc. Le lași la răcit. 

Pasul 3

image

Pentru cremă, freci gălbenușurile cu zahărul și făina.Torni deasupra laptele fierbinte, apoi așezi întreaga compoziție pe foc și amesteci încontinuu până când crema începe să se îngroașe. O dai deoparte, adaugi zahărul vanilat, un praf de sare, untul și mixezi până când se omogenizează, apoi lași crema la răcit. O dai la rece pentru cel puțin o oră. 

Pasul 4

image

Pentru glazură, topești ciocolata în laptele fierbinte și amesteci până se omogenizează ingredientele. Lași glazura la răcit.

Vezi şi: Cea mai delicioasă reţetă de papanaşi cu dulceaţă de vişine

Pui crema de vanilie în poș și o întinzi peste cojile de eclere. La final, torni glazura și decorezi eclerele după imaginație. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Alegerea pietrelor semiprețioase pentru protectie și echilibru energetic jpg
Image 2025 07 31 at 14 54 jpeg
Terina cu paste si vinete  Sursa foto shutterstock 674736076 jpg
femeie relaxata jpg
femeie cu par frumos jpg
bratara fitness jpg
Placinta Soufra  Sursa foto shutterstock 2295704519 jpg
cum creezi o atmosfera de relaxare in locuinta jpg
1753790710 NOy4 jpg
AD 4nXdEnMymaAyeQnNI74HbEVEq4veGGw3Z8CtyNhs3tODG2H4G5 e1ZZBfEuGv3eCq1QgVYEfJr1BFwkXedM1p4Ww4Q37vEMdN88yxJVdm87 ng4npCF23H2KRYg 8d21xPOZHRu6 pg
Cum poti combate alergiile de sezon Aceasta solutie te va surprinde! jpg
click ro jpg
haine pufoase jpg
Terina de legume  Sursa foto shutterstock 106752485 jpg
serious brunette young woman with ponytail massages her arthritic hand jpg
Placinta Bougatsa  Sursa foto shutterstock 1961595190 jpg
hot coffee cup with spoon plate jpg
young beautiful girl wearing orange t shirt looking unwell touching her cheek feeling toothache standing isolated orange background jpg
Terina din ficat de pui  Sursa foto shutterstock 700168540 jpg
17c92fd4 0e7a 633a cb4c b49782af2ff1 jpg