Reţetă în paşi. Eclere cu cremă de vanilie

Îţi arătăm cum să prepari pas cu pas o reţetă de eclere de casă! Pe cât de complicată pare să fie reţeta, pe atât de simplă este de fapt.

image

Dacă există un desert care să fi captat inimile și papilele gustative ale multora, acesta este, cu siguranţă rafinatul ecler de ciocolată. Este unul dintre cele mai solicitate deseturi, de aceea îţi oferim o reţetă de eclere de încercat şi savurat acasă. Aceste eclere sunt realizate dintr-un aluat de choux, preparat de la zero, cu toate că ai putea cumpăra şi cojile de eclere gata făcute, o umplutură cu aromă de vanilie și glazură irezistibilă, de ciocolată.

Aluatul de choux este sufletul eclerelor. Formează o coajă ușoară și ușor crocantă care se umflă în timpul coacerii, creând un buzunar pentru a ține orice umplutură alegi. Par complicat de făcut, dar nu este deloc aşa. Vezi în cele ce urmează cum trebuie să procedezi pentru a te bucura de eclere de invidiat!

Ingrediente pentru două tăvi

Pentru aluat: 

200 ml ulei 

300 ml apă 

400 g făină 

6 ouă 

1 praf de sare 

Pentru cremă: 

100 g unt 

100 g zahăr 

700 ml lapte 

3 gălbenușuri 

100 g făină 

3 plicuri zahăr vanilat 

1 praf de sare 

Pentru glazură: 

200 g ciocolată neagră 

75 ml lapte 

Mod de preparare

Pasul 1

image

Pentru aluat, pui într-o cratiță apa, uleiul și sarea. O așezi pe foc mic și lași până când ingredientele s-au omogenizat și apa începe să clocotească. Adaugi făina și amesteci energic pentru a nu se forma cocoloașe. Dai compoziția deoparte doar atunci când se desprinde de pe pereții vasului. O lași la răcit.  

Pasul 2

image

Adaugi ouăle, unul câte unul, și omogenizezi compoziția, apoi o pui într-un poș. Formezi cojile la eclere direct în tava tapetată, lăsând spații între ele.

Te-ar mai putea interesa: Cum să faci tort Doboş, una dintre cele mai faimoase prăjituri stratificate

Le dai la cuptor, la 200 °C, 20-25 de minute, până când se rumenesc. Le lași la răcit. 

Pasul 3

image

Pentru cremă, freci gălbenușurile cu zahărul și făina.Torni deasupra laptele fierbinte, apoi așezi întreaga compoziție pe foc și amesteci încontinuu până când crema începe să se îngroașe. O dai deoparte, adaugi zahărul vanilat, un praf de sare, untul și mixezi până când se omogenizează, apoi lași crema la răcit. O dai la rece pentru cel puțin o oră. 

Pasul 4

image

Pentru glazură, topești ciocolata în laptele fierbinte și amesteci până se omogenizează ingredientele. Lași glazura la răcit.

Vezi şi: Cea mai delicioasă reţetă de papanaşi cu dulceaţă de vişine

Pui crema de vanilie în poș și o întinzi peste cojile de eclere. La final, torni glazura și decorezi eclerele după imaginație. 

FOTO: Shutterstock



Recente

DJI 0658 jpg
shutterstock 1827278702 jpg
3aaec0a3 688a 8785 2036 b2ad542cf40b jpg
Chitele de vinete  Sursa foto shutterstock 2030269928 jpg
posterior  foto   Shutterstock jpg
cover Riduri fine sau profunde Află cum Toxina Botulinică poate face minuni jpg
clickpentrufemei ro (1) png
Biscuiti cu ovaz si merisoare  Sursa foto shutterstock 1723499065 jpg
Refacerea musculară   un aspect la fel de important precum timpul petrecut în sala de fitness jpg
shutterstock 2404193037 jpg
shutterstock 2109844580 jpg
Paste cu legume  Sursa foto shutterstock 785621569 jpg
Rutina care iti da energie dimineata  Sursa foto shutterstock 2441063731 jpg
shutterstock 1056238637 jpg
titlu Cum poți stimula creativitatea 5 colecții LEGO pe care trebuie să le încerci jpg
Aventura construcțiilor cum să motivezi copiii să construiască structuri complexe jpg
Baclava cu nuca  Sursa foto shutterstock 2118779735 jpg
Ceai kukicha  Sursa foto shutterstock 617348237 jpg
shutterstock 192151103 jpg
shutterstock 2370460203 jpg