Desert fără coacere. Tort cu şarlotă şi nectarine

7 august 2024   Rețete

Pregăteşti o aniversare sau, pur şi simplu, ai vrea să prepari un tort pentru tine şi familia ta? Acest tort cu şarlotă şi nectarine, care nu necesită coacere, este o variantă perfectă atunci când temperaturile sunt foarte ridicate.

Un tort cu nectarine este ideal vara, mai ales dacă nu necesită coacere. Ştiai că aceste fructe sunt pline de vitamine şi elemente nutritive? O nectarină medie conţine vitamina A, potasiu, vitamina C, vitamina E, betacaroten. Sunt mai dulci şi mai aromate decât piersicile. Au foarte mulţi antioxidanţi, substanţe nutritive şi enzime, cu rol important în prevenirea unor afecţiuni ca bolile de inimă, atacurile cerebrale, Alzheimer, artrita reumatoidî, cataracta. Betacarotenul din compoziţia lor, în combinaţie cu vitamina A te ajută să ai o piele sănătoasă şi frumoasă, unghii puternice şi un păr bogat.

Ingrediente pentru opt porţii

2-3 nectarine

400 g brânză de vaci

400 g mascarpone

200 g zahăr

200 g pişcoturi

1 plic tort-gelee transparent

Vezi şi: Cum să faci tort cu frişcă şi căpşuni. Bonus: metode să păstrezi prospeţimea căpşunilor

Mod de preparare

Speli şi feliezi nectarinele. Într-o tavă rotundă, cu marginile detaşabile, aşezi la bază pişcoturi întregi, apoi, pe laterale, pişcoturi tăiate în jumătate.

Combini brânza de vaci cu zahărul şi brânza mascarpone. Torni acest amestec peste pişcoturi.

Te-ar mai putea interesa: Tartă cu nectarine

La final, aşezi feliile de nectarine, pornind din margine spre centru, și acoperi cu gelatină preparată conform instrucţiunilor de pe pachet. Dai tortul la frigider cel puţin trei ore.

FOTO: Shutterstock

Mai multe