Desert fără coacere. Tort cu biscuiţi şi caramel

Adori prăjiturile cu brânză, ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să petreci ore în șir în bucătărie? Acest tort cu biscuiţi şi caramel nu necesită coacere şi este cremos, crocant și delicios!

image

Dacă te-ai decis să încerci această reţetă, nu uita să tapetezi tava cu pereţii detaşabili, pentru a putea scoate tortul mai uşor! Acest preparat necesită puţin timp pentru prepararea în sine, dar eceva mai multă vreme de răcire a fiecărui strat. În caz că ai un eveniment la care ai dori să-l aduci, este indicat să prepari tortul cu o zi înainte, dacă nu chiar cu câteva zile.

Ca variaţii, ai putea folosi un aluat din comerţ pe care să-l coci în prealabil sau pişcoturi îmbibate în suc de fructe, lapte sau cafea. În locul caramelului, poţi pune un strat de unt de arahide sau cremă de ciocolată. Dacă ai nevoie de porţii separate, ai putea monta crusta, umplutura şi decorul sub forma unor brioşe, mini-tarte, în pahare sau borcane mici. Ultima variantă este potrivită şi atunci când mergi la picnic. Acoperi borcanele cu capace şi le păstrezi într-o geantă termoizolată în timpul sezonului cald.

Ingrediente pentru 12 porţii

150 g biscuiţi cu unt Speculoos

60 g unt, topit

Pentru umplutură:

400 g cremă de brânză

280 g unt

1 linguriţă esenţă de vanilie

125 ml smântână pentru frișcă

2 linguri zahăr pudră

Pentru decor:

60 g unt

60 g zahăr

1 vârf de cuţit sare

½ linguriță esenţă vanilie

60 ml smântână pentru frișcă

biscuiţi cu unt Speculoos

Vezi şi: Tort cu căpşuni şi mascarpon. Desert fără coacere

Mod de preparare

Amesteci biscuiţii cu untul topit şi transferi într-o tavă rotundă, cu pereţii detaşabili, tapetată şi nivelezi. O dai la rece, cel puţin o jumătate de oră.

Între timp, mixezi crema de brânză câteva minute până devine pufoasă, înglobezi untul, esenţa de vanilie. Baţi smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră şi le încorporezi în amestecul de brânză.

Te-ar mai putea interesa: Tort cu pişcoturi şi jeleu de portocale. Fără coacere, simplu şi incredibil de bun!

Treci compoziţia în tavă, nivelezi şi reintroduci în frigider, de preferat peste noapte. Pentru ornat, prepari un caramel. Pui pe foc mic untul, zahărul şi sare. Amesteci până când zahărul se dizolvă. Adaugi treptat smântâna și esenţa de vanilie. Mai ţii pe foc până când compoziţia se îngroașă ușor.

După răcire, îndepărtezi pereţii tăvii şi acoperi tortul cu caramel. Îl mai laşi la rece una-două ore. La servire, ornezi cu biscuiţi.

FOTO: Shutterstock