Desert fără coacere. Tort tiramisu cu mango şi afine
Tiramisu cu mango este o versiune fructată a desertului clasic italian. Straturile de pişcoturi şi amestecul de mascarpone sunt completate perfect de fructe, îndeosebi de mango aromat.
Tiramisu este un desert tradițional italian făcut cu mascarpone, cafea, ouă, pişcoturi şi zahăr, ornat cu un strat generos de cacao. Acest tiramisu de mango, fără ouă, este un desert ușor, care nu necesită coacere. Este perfect pentru copii şi pentru întâlnirile de familie. Mango bine copt aduce un plus prăjiturii. De altfel, acest fruct poate fi folosit în multe moduri: smoothie-uri, dulceață, alături de terci de ovăz, cu cocos, mango, dar una dintre cele mai la îndemână moduri de a-l folosi este să faci deserturi ușoare, fără coacere.
Ingrediente pentru 12 porţii
100 ml limoncello
100 g zahăr pudră
coaja și zeama de la 1 lămâie bio
250 g cremă de brânză
250g mascarpone
100 ml smântână pentru frişcă
300 g pişcoturi
coajă şi felii de lămâie, pentru decor
2-3 mango
50 g afine
Te-ar mai putea interesa: Tiramisu cu ceai matcha şi kiwi. Energizează şi detoxifică
Mod de preparare
Mixezi crema de brânză şi mascarpone. Procedezi la fel cu smântâna pentru frişcă pe care o încorporezi cu grijă în compoziţia de cremă de brânză. Amesteci limoncello cu zahărul, coaja şi zeama de lămâie.
Introduci pişcoturile rapid în amestecul de limoncello, astfel încât să se înmoaie puţin și le aşezi pe fundul unei tăvi dreptunghiulare până realizezi o bază. Pe aceasta o acoperi cu jumătate din cremă.
Vezi şi: Desert fără coacere. Pişcoturi cu afine şi mascarpone la pahar
Nivelezi, apoi aşezi un alt strat de pişcoturi puse pe verticală, cu partea tăiată în jos. După aceea, mai pui pe orizontală un strat de pişcoturi întregi.
Cureţi şi mărunţeşti miezul unui mango. Îl amesteci cu umplutura de cremă rămasă. Întinzi crema peste pişcoturi şi dai tava la frigider peste noapte. La servire, ornezi cu mango tăiat bucăţi sau felii şi afine.
FOTO: Shutterstock