Tiramisu cu ceai matcha şi kiwi. Energizează şi detoxifică

Dacă vrei să prepari un tiramisu, dar nu te mai mulţumeşte reţeta clasică, îţi propunem o variantă specială, cu pulbere de ceai matcha. Trebuie s-o încerci!

image

Ce spui de un tiramisu cu kiwi şi pudră matcha? Kiwi este fructul care se remarcă prin conținutul ridicat de vitamina C. Acesta este un antioxidant important pentru funcțiile creierului și sănătatea mintală, motiv pentru care contribuie semnificativ la bunăstarea fizică și emoțională. Studii recente efectuate la Universitatea Cambridge arată că un consum regulat de kiwi poate îmbunătăți starea de spirit în doar patru zile. Adaugă-l în deserturi ori de câte ori ai ocazia! Alături de ceaiul matcha va avea un efect revigorant extraordinar.

În compoziţia ceaiului Matcha se găseşte un antioxidant extrem de puternic cunoscut sub denumirea de epigalocatechingalate (EGGG). Acest compus are proprietăţi anticancerigene şi luptă împotriva radicalilor liberi din corp. Mai mult, te energizează în mod natural, deoarece conţine cafeină şi alte substanţe care menţin ridicat nivelul energiei din corp. Cum în ceaiul matcha se mai găseşte şi clorofilă, o substanţă care elimină toxinele din corp, pulberea matcha contribuie la detoxificarea organismului. Iată câte motive ai să încerci măcar o dată o reţetă de tiramisu cu ceai matcha şi kiwi!

Ingrediente pentru 12 porţii

2 linguri de pudră matcha

60 ml apă fierbinte

250 ml lapte

4 gălbenușuri

2 ouă mari

130 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

450 g brânză mascarpone

375 ml smântână pentru frișcă

3 kiwi

22 pişcoturi

2 linguriţe pudră matcha, pentru decor

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu kiwi şi jeleu

Mod de preparare

Cerni pudră de matcha şi adaugi apă fierbinte în timp ce amesteci bine cu un tel până la omogenizare. Pui lapte şi procedezi asemănător, apoi dai la rece amestecul.

Pe baie de aburi, combini gălbenușurile, ouăle, zahărul, vanilia și jumătate din amestecul cu matcha. Continui să bați cu un tel până când amestecul face spumă și se îngroașă. Dai deoparte şi laşi la răcit. Între timp, baţi smântâna şi o dai la rece.

Baţi brânza mascarpone şi o amesteci cu amestecul de ouă, răcit. La final, încorporezi cu grijă frişca rece.

Pentru a asambla prăjitura, mărunţeşti kiwi, înmoi rapid pişcoturile în restul de lapte păstrat şi aşezi un strat într-o tavă. Întinzi un sfert din umplutură, nivelezi şi pui câteva bucăţi de kiwi.

Vezi şi: Smoothie energizant pentru zile obositoare!

Procedezi la fel cu restul de pişcoturi, umplutură şi kiwi. Dacă rămâi fără lapte cu matcha, adaugi lapte pentru a-l întinde. Introduci prăjitura în frigider şi o laşi peste noapte. La servire, ornezi cu pulbere matcha.

FOTO: Shutterstock