Desert festiv, fără coacere. Tort cu cremă de brânză, frişcă şi caramel

15 august 2024   Rețete

Cel mai cremos tort care nu necesită coacere are o bază de biscuiți cu unt și sos de caramel de casă deasupra. Acest tort festiv cu caramel poate fi alegerea perfectă pentru o masă în familie!

Nu există nimic mai bun decât senzația deosebită a texturii de caramel. Umplutura fină şi cremoasă, de brânză, alături de caramel fac din acest tort unul cuceritor.   

Acest tort cu caramel, dulce și reconfortant, fără coacere, este modalitatea perfectă de a termina o masă în familie. Îi va mulţumi pe cei mai pretenţioşi dintre invitaţii tăi.

Rețetele de torturi cu brânză care necesită coacere au, de obicei, ouă adăugate la umplutură. Aceste deserturi sunt delicate și trebuie coapte în baie de apă. Un al avantaj al unui tort cu cremă de brânză şi caramel, fără coacere este că nu rişcă să apară crăpături la nivelul toppingului. Dacă rămâne o parte din tort, o poţi păstra la frigider, într-un recipient ermetic, până la cinci zile.

Pont

Pentru un plus de fermitate, lasă tortul la frigider peste noapte                         

Ingrediente pentru opt-zece porţii

Pentru blat:

400 g biscuiți

150 g unt

Pentru umplutură:

400 g cremă de brânză

3 gălbenuşuri

200 g frişcă

100 g zahăr

1 plic gelatină

Pentru decor:

200 g zahăr brun

100 g unt

2 linguri apă

100 ml smântână dulce (32% grăsime)

1 linguriţă esenţă de vanilie

Vezi şi: Napolitane cu caramel şi glazură de ciocolată

Mod de preparare

Pentru blat, fărâmițezi biscuiții și-i amesteci cu untul topit. Acoperi cu acest amestec fundul unei forme de tort cu inel detașabil și dai blatul la frigider o jumătate de oră.

Între timp, amesteci crema de brânză cu zahărul şi gălbenuşurile, apoi înglobezi frişca şi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe pachet. Torni umplutura peste blatul de biscuiţi şi nivelezi. Dai preparatul la rece din nou, cel puţin trei ore.

Pentru decor, fierbi zahărul cu apa la foc mediu până se dizolvă zahărul şi capătă o culoare aurie. Dai deoparte, adaugi untul la temperatura camerei, amesteci până ce s-a topit, apoi torni smântâna dulce şi esenţa de vanilie.

Te-ar mai putea interesa: Tartă cu nuci şi caramel sărat. Creşte capacităţile de memorare şi învăţare

Aşezi din nou cratiţa la foc mediu şi amesteci ocazional până la îngroşarea compoziţiei. După circa un sfert de oră necesar pentru răcire, scoţi tava de la frigider, îndepărtezi inelul detaşabil şi torni caramelul peste tort. Ornezi tortul după imaginaţie.

FOTO: Shutterstock

Mai multe