Un desert rapid. Napolitane cu caramel şi glazură de ciocolată

Acest desert de casă cu napolitană, caramel şi ciocolată este adorat de toată familia. Caramelul moale şi napolitana crocantă, alături de ciocolata cremoasă fac din acest preparat dulce simplu o delectare.

image

Una dintre cele mai rapide prăjituri, napolitanele umplute cu caramel şi învelite în ciocolată vor face deliciul copiilor. Pentru a o prepara nu ai nevoie de coacere, doar de câteva foi de napolitană şi ingrediente simple. Va fi gata într-o jumătate de oră. Iată cum să procedezi pas cu pas!

Ce ingrediente sunt necesare?

Pentru acest desert, trebuie să pregăteşti:

600 g zahăr 

250 g unt 

4 ouă  

esenţă de rom, opţional 

4 foi napolitane 

1 tabletă ciocolată cu lapte, pentru decor 

bastonaşe sau vermicelli de ciocolată, pentru decor 

Te-ar mai putea interesa: Idee de reţetă pentru weekend: Prajitură cu morcov şi mere, desert ideal de post

Mod de preparare

1. Caramelizezi o jumătate din cantitatea de zahăr.

2. Încorporezi ouăle, unul câte unul, untul moale şi restul de zahăr, apoi pui amestecul pe foc până se îngroaşă. Dai vasul deoparte şi adaugi esenţa de rom.

3. Laşi compoziţia la răcit, apoi o întinzi în mai multe straturi subţiri între patru foi de napolitane. Le laşi peste noapte la rece, cu o greutate deasupra.

Vezi şi: Reţetă fără coacere, care e gata în 20 de minute. Încearcă prăjitura cu brânză şi piersici

4. La final, decorezi cu ciocolată topită pe baie de aburi şi cu bastonaşe de ciocolată. Le dai din nou la rece, apoi porţionezi înainte de servire. 

FOTO: Shutterstock