Pont pentru pachetul de şcoală: tarta cu nuci şi caramel sărat. Creşte capacităţile de memorare şi învăţare

Un desert cu care îţi poţi răsfăţa copiii la început de an şcolar, tarta cu nuci şi caramel sărat aduce şi nutrienți esențiali, precum acizii grași Omega-3 și antioxidanții.

image

Această tartă cu nuci caramel este crocantă, sărată și lipicioasă. Poți folosi nuci, dar alune, alune de pădure, migdale, seminţe de dovleac. Reţine că acestea protejează creierul de inflamațiile dăunătoare și susţin buna funcţionare a creierului!

Poate fi doar o coincidență faptul că aspectul nucilor este asemănătos cu cel al creierului, dar cercetările sugerează că, într-adevăr sunt benefice pentru minte. Studiile pe animale și pe oameni sugerează că nutrienții și antioxidanții din nuci pot ajuta la reducerea stresului oxidativ și a inflamației prin reducerea radicalilor liberi.

Studiile efectuate pe cobai au legat consumul de nuci de îmbunătățirea memoriei, a abilităților de învățare, a dezvoltării motorii și a comportamentului legat de anxietate. Aşadar, ai toate motivele s-o incluzi în meniul celor dragi prin prepararea unei tarte în care pui o cantitate generoasă de miez de nucă.

Ingrediente pentru opt porţii

300 g făină

150 g unt

2 ouă

125 g zahăr

1 vârf de cuţit sare

Pentru umplutură:

200 g zahăr brun

2 linguri apă

100 g unt

100 g smântână dulce

1 linguriţă esenţă de vanilie

½ linguriţă sare

150 g miez de nucă

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu nuci

Cum să faci tartă cu caramel sărat

Cerni făina, faci loc în mijlocul ei şi pui ouăle, untul, sarea şi zahărul. Amesteci şi frămânţi până obţii un aluat elastic. Îl introduci în frigider învelit în folie alimentară timp de două ore.

Întinzi aluatul într-o foaie rotundă pe care o aşezi într-o formă rotundă, tapetată. Îl înţepi din loc în cu o furculiţă, apoi îl dai la copt 20 de minute.

Separat, pui pe foc mediu zahărul cu apa până când zahărul se dizolvă şi capătă o culoare aurie.

Dai deoparte şi înglobezi, pe rând, untul, smântâna, esenţa de vanilie şi sarea. Aşezi amestecul la foc mediu şi-l amesteci până ce sosul se îngroaşă.

Vezi şi: Tort cu nuci caramelizate, un deliciu

După răcire, adaugi miezul de nucă în sosul de caramel, amesteci şi transferi totul peste blat. Dai tarta la frigider trei ore sau peste noapte.

FOTO: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg