Pont pentru pachetul de şcoală: tarta cu nuci şi caramel sărat. Creşte capacităţile de memorare şi învăţare

Un desert cu care îţi poţi răsfăţa copiii la început de an şcolar, tarta cu nuci şi caramel sărat aduce şi nutrienți esențiali, precum acizii grași Omega-3 și antioxidanții.

image

Această tartă cu nuci caramel este crocantă, sărată și lipicioasă. Poți folosi nuci, dar alune, alune de pădure, migdale, seminţe de dovleac. Reţine că acestea protejează creierul de inflamațiile dăunătoare și susţin buna funcţionare a creierului!

Poate fi doar o coincidență faptul că aspectul nucilor este asemănătos cu cel al creierului, dar cercetările sugerează că, într-adevăr sunt benefice pentru minte. Studiile pe animale și pe oameni sugerează că nutrienții și antioxidanții din nuci pot ajuta la reducerea stresului oxidativ și a inflamației prin reducerea radicalilor liberi.

Studiile efectuate pe cobai au legat consumul de nuci de îmbunătățirea memoriei, a abilităților de învățare, a dezvoltării motorii și a comportamentului legat de anxietate. Aşadar, ai toate motivele s-o incluzi în meniul celor dragi prin prepararea unei tarte în care pui o cantitate generoasă de miez de nucă.

Ingrediente pentru opt porţii

300 g făină

150 g unt

2 ouă

125 g zahăr

1 vârf de cuţit sare

Pentru umplutură:

200 g zahăr brun

2 linguri apă

100 g unt

100 g smântână dulce

1 linguriţă esenţă de vanilie

½ linguriţă sare

150 g miez de nucă

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu nuci

Cum să faci tartă cu caramel sărat

Cerni făina, faci loc în mijlocul ei şi pui ouăle, untul, sarea şi zahărul. Amesteci şi frămânţi până obţii un aluat elastic. Îl introduci în frigider învelit în folie alimentară timp de două ore.

Întinzi aluatul într-o foaie rotundă pe care o aşezi într-o formă rotundă, tapetată. Îl înţepi din loc în cu o furculiţă, apoi îl dai la copt 20 de minute.

Separat, pui pe foc mediu zahărul cu apa până când zahărul se dizolvă şi capătă o culoare aurie.

Dai deoparte şi înglobezi, pe rând, untul, smântâna, esenţa de vanilie şi sarea. Aşezi amestecul la foc mediu şi-l amesteci până ce sosul se îngroaşă.

Vezi şi: Tort cu nuci caramelizate, un deliciu

După răcire, adaugi miezul de nucă în sosul de caramel, amesteci şi transferi totul peste blat. Dai tarta la frigider trei ore sau peste noapte.

FOTO: Shutterstock



Recente

Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg