Desert în paşi. Vezi cum se face rulada Pădurea Neagră!

23 mai 2023   Rețete

O ruladă cu ciocolată, mascarpone şi vişine este răsfăţul preferat al multora. Bucură-te şi tu de acest desert extraordinar pe care îl poţi prepara în propria bucătărie. Îţi arătăm pas cu pas cum să procedezi!

Vişinele sunt cele care dau o aromă unică ruladei Pădurea Neagră. Recunoscute pentru proprietățile lor antioxidante protectoare, vişinele conțin compuși vegetali numiți antociani și cianidină care pot avea efecte antiinflamatoare. Cercetările inițiale au arătat că acești antioxidanți ar putea fi benefici în afecţiunile inflamatoare, precum artrita. Consumate chiar şi sub formă de deserturi de casă, oferă mai multe avantaje: normalizează tensiunea arterială, reduc durerile musculare după exerciţiile fizice intense, îmbunătăţesc calitatea somnului.   

Ingrediente necesare pentru o ruladă Pădurea Neagră

Pentru blat: 

4 ouă 

65 g zahăr tos 

65 g zahăr brun 

60 g unt 

60 g făină 

20 g cacao 

5 g praf de copt 

esență de vanilie 

Pentru umplutură: 

200 g mascarpone 

100 g frișcă 

80 g zahăr pudră 

esență de vanilie 

170 g vișine, din compot 

50 g ciocolată cu lapte 

Vezi și: Ruladă fără coacere, cu patru ingrediente! E gata în 15 minute

Mod de preparare

Pasul 1

Cerni făina și o amesteci cu cacaua și praful de copt. Separi albușurile de gălbenușuri și bați albușurile spumă tare cu zahărul tos. Gălbenușurile le freci cu zahărul brun, torni esență de vanilie, după gust, și mixezi până își dublează volumul. Pui peste gălbenușuri făina, untul topit și omogenizezi. La final, adaugi albușurile și amesteci cu mișcări ușoare, de jos în sus.  

Pasul 2

Pui compoziția într-o tavă tapetată și o dai la cuptor, la 180 °C, zece minute. Scoți blatul, și cu ajutorul unui prosop umed, curat, îl rulezi cu tot cu hârtia de copt. Îl lași la răcit, apoi îl derulezi. 

Te-ar mai putea interesa: Diplomat cu vişine, un desert parfumat, răcoros şi uşor de preparat

Pasul 3

Mixezi brânza mascarpone cu 50 g zahăr pudră până capătă o consistență cremoasă, apoi adaugi frișca bătută și esență de vanilie, după gust.   

Pasul 4

Întinzi crema peste blat și pui vișinele, scurse și fără sâmburi, apoi rulezi. Decorezi rulada cu zahărul pudră rămas și ciocolata rasă. 

Mai multe