Prăjitură cu vişine şi cremă de cocos
Ce poate fi mai delicios pentru desertul de weekend decât o prăjitură cu vişine şi cremă de cocos? Deşi, la prima vedere, desertul pare sofisticat, vei rămâne surprinsă cât de uşor se prepară.
Ingrediente pentru prăjitura cu vişine şi cremă de cocos
Pentru blat:
175 g unt
175 g zahăr
175 g făină tip 000
3 ouă
3 linguriţe lapte
100 g fulgi din nucă de cocos
Pentru stratul de vişine:
400 g vişine fără sâmburi
100 g zahăr
12 g amidon
1 lingură suc de lămâie
60 ml apă
Pentru cremă:
50 ml cremă vegetală din nucă de cocos
400 g mascarpone
100 g zahăr pudră vanilat
4 linguri fulgi de cocos
Mixează untul cu zahărul, apoi adaugă câte un ou şi mixează după fiecare. Încorpozează făina, apoi laptele şi 50 g fulgi de cocos. Toarnă compoziţia într-o formă de tort, cu 26 cm diametru şi cu pereţii detaşabili. Coace blatul 25-30 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Lasă-l la răcit 10 minute, apoi scoate-l din tavă.
Pentru stratul de vişine: pune toate ingredientele într-o crăticioară şi lasă-le să fiarbă la foc mic, până ce fructele devin moi, iar amestecul se îngroaşă. Lasă dulceaţa obţinută la răcit. Dacă îţi doreşti o consistenţă asemănătoare cu marmelada, poţi trece fructele prin blender, apoi să le mai fierbi 5-8 minute.
Prepară crema astfel: mixează crema de cocos cu brânza mascarpone şi cu zahărul vanilat până ce obţii o cremă fină. Adaugă fulgii de cocos şi amestecă.
Taie blatul de tort în trei straturi. Aşază pe stratul de jos dulceaţa de vişine, iar pe al doilea şi al treilea strat întinde crema de cocos. Presară deasupra fulgii de cocos rămaşi.
Mai citeşte şi: Prăjitura Valurile Dunării