Ruladă cu mere şi nucă, cea mai simplă şi delicioasă reţetă de post

1 rulanda cu mere si nuca jpg jpeg

Cauţi să prepari o reţetă de post delicioasă, care să-ţi servească drept desert după mele copioase servite în familie? Această ruladă cu mere şi nucă, făcută cu foi de plăcintă este un adevărat răsfăţ culinar în zilele în care posteşti, pentru că prepararea sa în variantă de post este posibilă dacă nu adaugi ou.

Ingrediente:

  • 1 pachet de foi de placintă
  • 1-2 kg mere
  • 6 linguri zahăr
  • 1 lingurita scoţişoară
  • 200 g miez de nucă
  • ulei

Citeşte şi: Paula Chirilă a dezvăluit cum a reuşit să slăbească 15 kilograme în două luni

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuţit, decojim merele şi le dăm prin răzătoare. Le aşezăm într-o tigaie încinsă cu puţin ulei şi le călim câteva minute. Adăugăm miezul de nuca măcinat şi scorţişoară. Amestecăm bine, scrie bucatarianoastra.online.

2. Întindem foile de plăcintă pe masă de lucru. Tapetăm cu ulei, aşezăm câteva linguri de umplutură şi rulăm, folosind 2-3 foi la fiecare ruladă.

3. Aşezăm rulourile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Le tapetăm cu un ou bătut şi le coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenesc frumos.