Desert pentru momente de răsfăţ. Tort de lămâie şi nucă de cocos

8 mai 2023   Rețete

Acest tort este combinaţia perfectă de arome delicioase şi textură moale de pandişpan bine însiropat! Acoperit cu fulgi de nucă de cocos, este delicios și atât de bun, încât vei vrea să-l savurezi fără nicio ocazie specială.

Când viața îți dă lămâi, faci tort cu lămâie și nucă de cocos. Cu siguranţă, vei aprecia contrastul dintre crema de citrice şi stratul generos de fulgi de nucă de cocos cu care se acoperă acest tort. Un tort superb, acest desert este un must-have la zilele speciale şi oricând ai poftă de un răsfăţ dulce. Este alăturarea perfectă de arome delicioase şi textură moale.   

Ingrediente necesare pentru 12 porţii

6 ouă

200 g zahăr

1 praf de sare

6 linguri ulei

coaja unei lămâi

esență de rom

2-3 linguri zeamă de lămâie

1 praf de copt

zahăr vanilat

250 g făină

Te-ar mai putea interesa: Biscuiţi de casă cu nucă de cocos

Pentru cremă:

4 ouă

8 linguri zahăr

zeama și coaja unei lămâi

esență de vanilie

4 linguri făină

100 g unt

½ l lapte

Pentru sirop:

1 ½ pahar apă

3 linguri zahăr

Pentru decor:

1 tabletă ciocolată albă

30 g unt

fulgi de nucă de cocos

Cum să prepari tort cu lămâie şi nucă de cocos

Separi gălbenușurile de albușuri, bați albușurile spumă cu sare, adaugi uleiul, vanilia, esența, coaja de lămâie, gălbenușurile, praful de copt, zahărul, iar, la final, făina, până când compoziția are consistența smântânii. O transferi într-o tavă rotundă, tapetată pe care o introduci în cuptor circa o jumătate de oră.

Pentru cremă, bați ouăle cu zahărul. Torni laptele și pui compoziţia pe foc mic, amestecând continuu. Adaugi făina și mai lași puțin pe foc până când se îngroașă. Stingi focul, adaugi zeama și coaja de lămâie, esența de vanilie, untul și omogenizezi.

Vezi şi: Cea mai ieftină reţetă de bomboane Raffaello. Costă mai nimic şi sunt delicioase

Însiropezi blatul răcit și tăiat în patru. Ungi fiecare bucată de blat cu cremă, apoi îmbraci tortul în ciocolată albă, topită pe baie de aburi cu puțin unt.

Decorezi cu un strat generos de fulgi de nucă de cocos, care să acopere marginile tortului.

Mai multe