Tort de ciocolată cu cafea şi fulgi de migdale

Dacă eşti în căutarea unui desert pentru weekend, aceasta ar putea fi opțiunea perfectă pentru această perioadă.

image

Acest desert este bogat în ciocolată, ceea ce poate fi reconfortant şi sănătos. Consumul moderat de ciocolată amăruie aduce un plus de antioxidanți (polifenoli, flavanoli și catechine) și minerale care te feresc de bolile de inimă. Potrivit cercetărilor, polifenolii din ciocolata neagră reduc nivelul de colesterol rău, mai ales atunci când sunt combinați cu migdalele. Flavanoizii din ciocolata neagră pot stimula endoteliul, mucoasa arterelor, pentru a produce oxid nitric care relaxează arterele și normalizează tensiunea arterială.

Studiile arată că un consum moderat de cacao poate îmbunătăți fluxul de sânge către creier la tineri, ceea ce le îmbunătățeşte atenția, învățarea și memoria. De asemenea, menține funcția cognitivă la persoanele în etate cu deficiențe cognitive ușoare și reduc riscul de demență.

Acest tort conţine şi cafea, care, alături de ciocolată, îţi conferă cofeină şi teobromină, substanţe care îmbunătățesc funcția creierului pe termen scurt.   

Ingrediente pentru tort de ciocolată cu fulgi de migdale

150 g ciocolată amăruie 

100 g unt 

150 g zahăr  

1 vârf cuţit sare 

2 lingurițe cafea solubilă, opțional 

1 linguriţă esenţă de vanilie, optional 

3 ouă  

30 g cacao  

Pentru glazură: 

150 g ciocolată cu lapte 

100 ml smântână pentru frişcă 

fulgi de migdale 

Te-ar mai putea interesa: Ciocolata roz, al patrulea sortiment din lume, are efect antiviral. Din ce este făcută şi ce gust are?

Mod de preparare

Topeşti ciocolata și untul pe baie de aburi, apoi le mixezi cu zahărul, sarea, cafeaua solubilă și esenţa de vanilie. Încorporezi ouăle şi cacaua. Transferi compoziţia într-o tavă rotundă, tapetată. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 25 de minute. După coacere, laşi blatul să se răcorească cinci minute, apoi îl scoţi pe un platou şi îndepărtezi hârtia de copt. Îl laşi să se răcească în întregime înainte de glazurare.

Pentru glazură, topeşte ciocolata pe baie de aburi până apar bule fine pe margine. Torni smântâna pentru frişcă peste ciocolată, omogenizezi. Amesteci la început încet, apoi mai energic până când ciocolata este complet topită și glazura capătă luciu.

Vezi și: Cum să mănânci ciocolată fără să îţi strici silueta. 5 trucuri simple, dar eficiente

Torni glazura peste tort, întinzând-o astfel încât să se prelingă peste margini.  Acoperi marginile cu fulgi de migdale şi introduci tortul la frigider peste noapte sau două-trei ore înainte de servire. 

FOTO: Shutterstock



Recente

clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara  Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere  Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese  Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille  Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg