Tort de ciocolată cu cafea şi fulgi de migdale

Dacă eşti în căutarea unui desert pentru weekend, aceasta ar putea fi opțiunea perfectă pentru această perioadă.

image

Acest desert este bogat în ciocolată, ceea ce poate fi reconfortant şi sănătos. Consumul moderat de ciocolată amăruie aduce un plus de antioxidanți (polifenoli, flavanoli și catechine) și minerale care te feresc de bolile de inimă. Potrivit cercetărilor, polifenolii din ciocolata neagră reduc nivelul de colesterol rău, mai ales atunci când sunt combinați cu migdalele. Flavanoizii din ciocolata neagră pot stimula endoteliul, mucoasa arterelor, pentru a produce oxid nitric care relaxează arterele și normalizează tensiunea arterială.

Studiile arată că un consum moderat de cacao poate îmbunătăți fluxul de sânge către creier la tineri, ceea ce le îmbunătățeşte atenția, învățarea și memoria. De asemenea, menține funcția cognitivă la persoanele în etate cu deficiențe cognitive ușoare și reduc riscul de demență.

Acest tort conţine şi cafea, care, alături de ciocolată, îţi conferă cofeină şi teobromină, substanţe care îmbunătățesc funcția creierului pe termen scurt.   

Ingrediente pentru tort de ciocolată cu fulgi de migdale

150 g ciocolată amăruie 

100 g unt 

150 g zahăr  

1 vârf cuţit sare 

2 lingurițe cafea solubilă, opțional 

1 linguriţă esenţă de vanilie, optional 

3 ouă  

30 g cacao  

Pentru glazură: 

150 g ciocolată cu lapte 

100 ml smântână pentru frişcă 

fulgi de migdale 

Te-ar mai putea interesa: Ciocolata roz, al patrulea sortiment din lume, are efect antiviral. Din ce este făcută şi ce gust are?

Mod de preparare

Topeşti ciocolata și untul pe baie de aburi, apoi le mixezi cu zahărul, sarea, cafeaua solubilă și esenţa de vanilie. Încorporezi ouăle şi cacaua. Transferi compoziţia într-o tavă rotundă, tapetată. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 25 de minute. După coacere, laşi blatul să se răcorească cinci minute, apoi îl scoţi pe un platou şi îndepărtezi hârtia de copt. Îl laşi să se răcească în întregime înainte de glazurare.

Pentru glazură, topeşte ciocolata pe baie de aburi până apar bule fine pe margine. Torni smântâna pentru frişcă peste ciocolată, omogenizezi. Amesteci la început încet, apoi mai energic până când ciocolata este complet topită și glazura capătă luciu.

Vezi și: Cum să mănânci ciocolată fără să îţi strici silueta. 5 trucuri simple, dar eficiente

Torni glazura peste tort, întinzând-o astfel încât să se prelingă peste margini.  Acoperi marginile cu fulgi de migdale şi introduci tortul la frigider peste noapte sau două-trei ore înainte de servire. 

FOTO: Shutterstock



Recente

shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg