Tort de ciocolată cu cafea şi fulgi de migdale

Dacă eşti în căutarea unui desert pentru weekend, aceasta ar putea fi opțiunea perfectă pentru această perioadă.

image

Acest desert este bogat în ciocolată, ceea ce poate fi reconfortant şi sănătos. Consumul moderat de ciocolată amăruie aduce un plus de antioxidanți (polifenoli, flavanoli și catechine) și minerale care te feresc de bolile de inimă. Potrivit cercetărilor, polifenolii din ciocolata neagră reduc nivelul de colesterol rău, mai ales atunci când sunt combinați cu migdalele. Flavanoizii din ciocolata neagră pot stimula endoteliul, mucoasa arterelor, pentru a produce oxid nitric care relaxează arterele și normalizează tensiunea arterială.

Studiile arată că un consum moderat de cacao poate îmbunătăți fluxul de sânge către creier la tineri, ceea ce le îmbunătățeşte atenția, învățarea și memoria. De asemenea, menține funcția cognitivă la persoanele în etate cu deficiențe cognitive ușoare și reduc riscul de demență.

Acest tort conţine şi cafea, care, alături de ciocolată, îţi conferă cofeină şi teobromină, substanţe care îmbunătățesc funcția creierului pe termen scurt.   

Ingrediente pentru tort de ciocolată cu fulgi de migdale

150 g ciocolată amăruie 

100 g unt 

150 g zahăr  

1 vârf cuţit sare 

2 lingurițe cafea solubilă, opțional 

1 linguriţă esenţă de vanilie, optional 

3 ouă  

30 g cacao  

Pentru glazură: 

150 g ciocolată cu lapte 

100 ml smântână pentru frişcă 

fulgi de migdale 

Te-ar mai putea interesa: Ciocolata roz, al patrulea sortiment din lume, are efect antiviral. Din ce este făcută şi ce gust are?

Mod de preparare

Topeşti ciocolata și untul pe baie de aburi, apoi le mixezi cu zahărul, sarea, cafeaua solubilă și esenţa de vanilie. Încorporezi ouăle şi cacaua. Transferi compoziţia într-o tavă rotundă, tapetată. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 25 de minute. După coacere, laşi blatul să se răcorească cinci minute, apoi îl scoţi pe un platou şi îndepărtezi hârtia de copt. Îl laşi să se răcească în întregime înainte de glazurare.

Pentru glazură, topeşte ciocolata pe baie de aburi până apar bule fine pe margine. Torni smântâna pentru frişcă peste ciocolată, omogenizezi. Amesteci la început încet, apoi mai energic până când ciocolata este complet topită și glazura capătă luciu.

Vezi și: Cum să mănânci ciocolată fără să îţi strici silueta. 5 trucuri simple, dar eficiente

Torni glazura peste tort, întinzând-o astfel încât să se prelingă peste margini.  Acoperi marginile cu fulgi de migdale şi introduci tortul la frigider peste noapte sau două-trei ore înainte de servire. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg