Tort cu pişcoturi şi căpşune

Este un desert fin, cu blat pufos, pişcoturi, cremă de brânză dulce şi frişcă la care se adaugă un strat generos de căpşune.

image

În ciuda aspectului său elegant, este un tort simplu și rapid de făcut. Pare mult mai complicat decât este de fapt. Pişcoturile te vor ajuta să creezi marginile care îmbracă tortul, baza se coace rapid în cuptor, umplutura şi decorul se prepară şi ele destul de uşor. Este desertul uşor, perfect pentru ocazii speciale. Îl poţi pregăti cu o zi înainte, îl laşi la rece, peste noapte, să se închege bine umplutura şi decorul de gelatină şi-l ornezi cu căpşune înainte de servire. Descoperă în cele ce urmează toţi paşii pe care trebuie să-i parcurgi pentru  ate bucura de un desert divin!

Ingredientele necesare pentru tortul de pişcoturi cu căpşune

Pentru blat:

3 ouă 

80 g zahăr tos 

1 plic zahăr vanilat 

1 vârf de cuţit sare 

2 linguri apă caldă 

50 g făină 

35 g amidon 

300 g pişcoturi 

 Pentru umplutură: 

500 g brânză dulce 

200 g zahăr pudră 

1 plic zahăr vanilat 

250 ml smântână pentru frişcă 

2 plicuri gelatină 

100 ml apă 

Pentru decor: 

300 g căpşune 

2 plicuri gelatină roșie  

Te-ar mai putea interesa: Tortul cu zmeură şi mascarpone, cel mai delicios cadou de Ziua Îndrăgostiţilor. Acţionează ca o vrajă a iubirii!

Cum să prepari tortul de pişcoturi şi căpşune

Pentru a face baza tortului, mixezi gălbenuşurile cu două linguri de zahăr tos şi cu zahărul vanilat. Treptat, adaugi sarea şi apa caldă. Continui să mixezi până obţii o compoziţie cremoasă.

Baţi albuşurile cu restul de zahăr tos până devine spumă tare pe care o înglobezi cu mişcări de jos în sus în compoziţia de gălbenuşuri. Procedezi la fel cu amidonul amestecat cu făina.

Torni amestecul într-o tavă cu marginile detaşabile, tapetată pe care o introduci în cuptorul preîncălzit. După coacere, laşi blatul la răcit.

Vezi și: Tort delicios cu napolitane și nucă, un desert simplu de preparat

Pentru umplutură, combini brânza dulce cu zahărul pudră şi cel vanilat. Baţi smântâna, apoi o înglobezi în amestecul de brânză. Pui gelatina la hidratat în apă. O topeşti pe foc mic şi o laşi la răcit înainte de a o adăuga în cremă şi de a omogeniza compoziţia.

Scoţi blatul din tavă, îndepărtezi hârtia de copt şi, cu grijă, aşezi blatul înapoi. Tapetezi lateralele tăvii cu pişcoturi şi torni umplutura. Dai tava la rece.

Adaugi gelatina colorată preparată conform indicaţiilor şi reintroduci tava în frigider. Înainte de servire, îndepărtezi lateralele tăvii şi ornezi cu jumătăţi de căpşune.

FOTO: Shutterstock