VIDEO Îngheţată de nucă de cocos bună pentru inimă. Reţeta preferată a unui cardiolog

În ciuda ploilor, canicula va reveni în zilele următoare şi la persista încă o vreme bună. Te-ai putea răcori cu o îngheţată preparată chiar de tine, în care pui exact ce-ţi place şi ce ai nevoie. Un medic cardiolog american îţi prezintă reţeta lui de îngheţată bună pentru cardiaci.

Inghetata din iaurt de cocos Sursa foto thecoconutmama com  jpeg

Când temperaturile cresc ameţitor afară, medicul american Steven Gundry, fost chirurg cardiovascular, adoră să mănânce o îngheţată. O prepară chiar el pentru a fi sigur că nu conţine ceva ce i-ar putea afecta sănătatea. A postat şi un videoclip în care arată pas cu pas cum procedează el când simte nevoia unui desert răcoritor.

Cum să prepari îngheţata cu nucă de cocos sănătoasă

Dacă alegi o îngheţată oarecare de la magazinul cel mai apropriat este posibil să ai parte de un desert cu zahăr în exces, cu gust de fructe care nu sunt de sezon, semnul prezenţei unor aditivi alimentari, a unor coloranţi şi arome artificiale. De aceea, medicul Gundry propune o reţetă proprie fără lapte, zaharuri. Iată ce ai nevoie!

500 ml lapte de nucă de cocos

coaja de la 3 lămâie bio

zeama de la 2 lămâi

5-10 picături de stevia lichidă

¼ ceaşcă de frunze de mentă proaspătă

Combini laptele cu coaja şi zeama de lămâie. Adaugi picăturile de stevia şi frunzele de mentă mărunţite. Omogenizezi compoziţia şi o torni în forme de îngheţată. Trebuie lăsate la congelator două-trei ore, dar cel mai bine ar fi să le ţii peste noapte. A doua zi te poţi delecta cu o îngheţată nu numai delicioasă, ci şi sănătoasă.

Citește și: Ce trebuie să ştii despre îngheţată. Cum citeşti eticheta şi ce sortiment să alegi ca să eviţi îngheţata cu substanţe toxice

Cu ce alte deserturi răcoritoare se pot delecta cardiacii

Asociaţia Americană a Inimii recomandă mai multe deserturi care se potrivesc celor care suferă cu inima.

Iaurt îngheţat şi suc de portocale

O reţetă pe care o poţi pune în practică pe caniculă este cea de iaurt îngheţat şi portocale.

portocale inghetata jpeg

Ingrediente:

1 cană iaurt

1 banancă mică

2 linguriţe coajă de portocală bio

1 lingura suc de lămâie

1 vârf de cuţit nucşcoară

5 picături îndulcitor lichid de stevia

1/2 cană suc de portocale

Vezi și: Care este diferenţa dintre îngheţată şi gelato. Ce conţin cele două deserturi, care e mai sănătos

Mod de preparare:

Pui într-un blender iaurtul, banana feliată, coaja de portocală, sucul de portocale, sucul de lămâie și nucșoara. Omogenizezi compoziţia. Adaugi îndulcitorul şi amesteci. Transferă totul într-o caserolă pe care o acoperi şi o intoduci în congelator pentru patru-şase ore. Amesteci din oră în oră, de trei-patru ori.

Sorbet de pepene galben şi mentă

Ingrediente:

3 căni pepene galben

1 banană

1 linguriă coajă rasă de lămâie bio

2 linguri suc de lămâie

1 linguriţă îndulcitor stevia

frunze de mentă proaspătă

4 felii lămâie proaspătă

sorbet de pepene galben jpeg

Mod de preparare:

Blendezi pepenele galben, banana feliată, coaja şi sucul de lămâie până când amestecul este omogen. Adaugi îndulcitorul şi puţină mentă tocată foarte fin. Mai blendezi câteva minute. Torni amestecul într-o caserolă şi o dai la congelat până la şase ore, amestecând de trei ori la interval de o oră. La servire, o ornezi cu mentă și felii de lămâie.