Desert pentru weekend. Tort cu biscuiţi cu cacao, frişcă şi căpşuni
Una dintre cele mai simple, dar şi cea mai elegantă rețetă de tort este acesta, cu biscuiţi, cremă de brânză, frişcă şi căpşuni.
Dacă te îngrijorează că acest tort cu cremă de brânză se va crăpa la exterior îl poţi orna la servire cu frişcă proaspăt bătută şi căpşuni sau un ganache de ciocolată, după preferinţă. Este un desert pe care îl poţi prepara din timp pentru evenimentele în familie. Dacă intenționezi să îl serveşti a doua zi, pune căpșunile și frișca chiar înainte de servire.
Nu mănânci căpşuni prea des? Acest tort este perfect pentru a le consuma mai frecvent. Ştiai că 100 de grame de căpşuni pe zi asigură doza zilnică recomandată de vitamina C? În combinaţie cu polifenolii din pulpa acestui fruct au un efect antiiflamator şi antioxidant. Studiile realizate de-a lungul anilor au demonstrat că persoanele care ţin cure prelungite cu fructe proaspete, inclusiv căpşuni, au un risc redus de Alzheimer. Motivul? Tot polifenolii sunt substanţele din aceste fructe care stimulează sistemul nervos şi ajută la regenerarea neuronilor.
Ingrediente pentru 12 porţii
Pentru blat:
150 g biscuiţi cu cacao
40 g unt
Pentru umplutură:
500 g cremă de brânză
65 g zahăr
240 g frişcă
100 g biscuiţi cu cacao
esenţă de vanilie, opţional
250 g căpşuni, pentru decor
Te-ar mai putea interesa: Desert fără coacere. Tort cu biscuiţi şi caramel
Mod de preparare
Zdrobeşti biscuiţii, apoi topeşti untul. Le amesteci şi le treci într-o tavă rotundă cu marginile detaşabile, tapetată cu folie alimentară. Presezi, nivelezi şi introduci tava în frigider pentru o oră.
Vezi şi: Desert de post. Prăjitură cu salam de biscuiţi şi glazură de cacao
Pentru umplutură, mixezi crema de brânză cu zahărul, apoi înglobezi 200 de grame de frişcă, esenţa de vanilie şi biscuiţii rupţi în bucăţi.
Transferi crema în tavă, nivelezi din nou şi reintroduci tava în frigider cel puţin două ore. La servire, ornezi cu frişca rămasă şi cu căpşuni tăiate în jumătate.
FOTO: Shutterstock