Desert rapid, cu aromă de toamnă. Guguluf cu dovleac

1 noiembrie 2023   Rețete

Copiilor le place, adulților la fel. Acest guguluf cu dovleac este greu de învins de alte preparate dulci de sezon!

Acest desert are aromă de toamnă, iar piureul de dovleac îi conferă o textură umedă. Este perfect la o cafea sau o ceaşcă de ceai fierbinte, dar şi după o masă copioasă de toamnă.

O altă rețetă delicioasă este cea cu morcovi şi o găseşti aici

Oferă celor dragi acest guguluf cu dovleac la petreceri sau când mergi într-o vizită. Cu siguranță va fi un succes! Este şi uşor de preparat. Nici măcar nu ai nevoie de un mixer pentru a o prepara.

Betacarotenul din dovleac reglează nivelul glicemiei, având un rol în prevenţia diabetului. Totodată, acest carotenoid este transformat de organism în Vitamina A, esenţială pentru vedere, sistemul osos şi cel reproductiv. Pulpa este o sursă de antioxidanţi, utili în prevenirea apariţiei cancerului şi bolilor cardiovasculare.

Vezi mai multe despre efectele benefice ale dovleacului aici

Ingrediente

½ kg dovleac

220 g unt

200 g zahăr

1 vârf de cuţit sare

2 plicuri zahăr vanilat

5 ouă

400 g făină

1 plic praf de copt

Pentru decor:

2 linguri albuş

1 lingură zeamă de lămâie

100 g zahăr pudră

50 g miez de nucă

Cum să prepari guguluf cu dovleac

Cureţi dovleacul şi-l tai bucăţele pe care le fierbi. După fierbere, prepari un piure din dovleac.

Separat, freci untul cu zahăr şi sare. Înglobezi zahărul vanilat şi ouăle, unul câte unul, apoi făina amestecată în prealabil cu praful de copt şi piureul de dovleac.

Tapetezi o formă de guguluf în care transferi compoziţia. Introduci forma în cuptorul preîncălzit şi o ţii aproximativ 45 de minute.

Vezi şi: Cheesecake cu dovleac şi cu pere

Pentru decor, baţi albuşurile cu o linguriţă de zahăr pudră şi zeama de lămâie. Adaugi restul de zahăr pudră şi omogenizezi, apoi torni glazura obţinută peste guguluf şi presari nuci tocate fin.

FOTO: Shutterstock

Mai multe