Desert uşor şi elegant. Ruladă de bezea cu fistic

11 ianuarie 2024   Rețete

Desertul perfect când cauţi ceva simplu, dar aspectuos la sfârșitul unei mese speciale, această ruladă se prepară asemănător unei prăjituri pavlova. Îi va cuceri pe toţi ai casei!

Această ruladă cu bezea este o variantă a apreciatului desert pavlova. Este uşoară, moale şi crocantă deopotrivă se topeşte în gură de la prima la ultima îmbucătură. A devenit un preparat popular până şi în Australia sau Noua Zeelandă, ca o interpretare a celebrei pavlova. Îi poţi adăuga în interior şi ca decor fructe proaspete sau uscate, dar şi seminţe, alune ori fistic.

Citeşte şi: Efecte benefice ale fisticului pe care nici nu le bănuiai

Nu te îngrijora dacă rulada ta de bezea crapă în timp ce o rulezi. Tot va avea un gust foarte bun. Crăparea se poate întâmpla cu ușurință, deoarece bezeaua în sine este foarte delicată. Crăparea poate fi provocată de coacerea excesivă. De asemenea, ar putea fi cauzată de cantitatea redusă de umplutura, așa că prepară o cantitate generoasă, deoarece susține baza de bezea.

Ingrediente pentru opt porţii

4 albuşuri

200 g zahăr

1 linguriţă zeamă de lămâie

1 linguriţă amidon de porumb

zahăr pudră

300 g smântână pentru frişcă

50 g ciocolată albă

100 g fistic

Vezi şi: Cum a apărut pavlova, prăjitura balerinei

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă tare. Torni zahărul puțin câte puţin şi continui să baţi până când obţii o spumă lucioasă. Încorporezi amidonul şi zeama de lămâie.

Întinzi spuma în strat uniform într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt. Nivelezi şi introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25 de minute.

Laşi la răcit cinci minute. Scoţi o foaie nouă de hârtie de copt și cerni un strat subțire de zahăr pudră pe hârtie.

Te-ar mai putea interesa: Budincă de orez cu bezea, un desert irezistibil

Răstorni blatul de bezea şi desprinzi hârtia de copt iniţială. Așezi deasupra un prosop umed şi laşi la răcit.

Baţi smântâna pentru frişcă şi o amesteci cu ciocolata albă rasă. Îndepărtezi prosopul umed şi întinzi frişca pe blatul răcit.

Presari fistic tocat grosier şi rulezi cu grijă. Ornezi rulada cu fistic mărunţit.

FOTO: Shutterstock

Mai multe