Budincă de orez cu bezea, un desert irezistibil
Descoperă cum să prepari o budincă deosebită, cu un strat generos de bezea!
Ai nevoie de
1 cană orez4 căni lapte4-5 linguri zahăr500 g brânză de vaci4 ouăesenţă de vaniliecoajă de lămâieunt, pentru uns zahăr pudră1 portocală, bucăţele2-3 kiwi, feliuţe
Preparare budincă cu orez
Fierbi orezul în lapte, adaugi zahărul şi când mai dă o dată în clocot, închizi focul şi dai deoparte la răcit.
După ce s-a răcit, înglobezi brânza de vaci, gălbenuşurile, unul câte unul, esenţa de vanilie şi coaja de lămâie.
Torni jumătate din compoziţie, aşezi fructele şi răstorni restul de orez într-un vas termorezistent uns cu unt.
Ţii la cuptor până este aproape gata.
O scoţi şi întinzi în strat uniform albuşul bătut spumă. Dai totul la cuptor până când se coace bezeaua.