Desertul zilei. Ruladă cu caramel şi glazură de ciocolată

15 ianuarie 2024   Rețete

Îndulceşte-ţi ziua cu o ruladă cu caramel! S-ar putea să devină desertul tău favorit. Încearcă reţeta noastră!

Impresionează-ți familia și prietenii cu acest desert delicios şi aspectuos. Îţi arătăm cum să prepari de la zero blatul pe care să-l acoperi cu caramel şi să-l rulezi pentru ca la final să-l îmbraci cu o glazură de ciocolată şi nuci. Reţine că blatul trebuie rulat imediat după coacere şi derulat pentru umplere! În acest mod simplu eviţi crăparea acestuia.

Ingrediente pentru 12 porţii

4 ouă

150 g zahăr

150 g făină

Pentru umplutură:

200 g zahăr

3 ouă

3 linguri făină

200 ml lapte

200 g unt

Pentru glazură:

200 g ciocolată

2 linguri apă

50 g unt

100 g nuci, pentru decor

frunze de mentă

Te-ar mai putea interesa: Desert în paşi. Vezi cum se face rulada Pădurea Neagră!

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi continui să baţi până obţii o spumă tare. înglobezi gălbenuşurile, pe rând, apoi făina. Amesteci cu mişcări uşoare, de jos în sus.

Torni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară tapetată şi o introduci în cuptor un sfert de oră.

Rulezi blatul de ruladă cu tot cu hârtie cu tot cât este caldă încă.

Pentru umplutură, caramelizezi zahărul, la foc mic. Combini ouăle cu făina şi laptele şi treci amestecul peste zahărul caramelizat, lăsând compoziţia să fiarbă până când se îngroaşă. Adaugi untul moale şi omogenizezi.

Vezi şi: Ruladă cu gem de căpşuni. Bonus: sfaturi să obţii un desert elegant şi pufos

Desfaci blatul, îl acoperi cu umplutura pregătită şi rulezi pe lungime. Pentru ornat, razi ciocolata şi o topeşti împreună cu apa şi untul.

Îmbraci rulada, presari nucile tăiate grosier şi o dai la rece. La servire, torni imediat peste caramel. O serveşti cu mentă.

FOTO: Shutterstock

Mai multe