Desertul zilei. Ruladă cu caramel şi glazură de ciocolată
Îndulceşte-ţi ziua cu o ruladă cu caramel! S-ar putea să devină desertul tău favorit. Încearcă reţeta noastră!
Impresionează-ți familia și prietenii cu acest desert delicios
şi aspectuos. Îţi arătăm cum să prepari de la zero blatul pe care să-l acoperi
cu caramel şi să-l rulezi pentru ca la final să-l îmbraci cu o glazură de
ciocolată şi nuci. Reţine că blatul trebuie rulat imediat după coacere şi
derulat pentru umplere! În acest mod simplu eviţi crăparea acestuia.
Ingrediente pentru 12 porţii
4 ouă
150 g zahăr
150 g făină
Pentru umplutură:
200 g zahăr
3 ouă
3 linguri făină
200 ml lapte
200 g unt
Pentru glazură:
200 g ciocolată
2 linguri apă
50 g unt
100 g nuci, pentru decor
frunze de mentă
Te-ar mai putea interesa: Desert în paşi. Vezi cum se face rulada Pădurea Neagră!
Mod de preparare
Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi continui să baţi până obţii o spumă tare. înglobezi gălbenuşurile, pe rând, apoi făina. Amesteci cu mişcări uşoare, de jos în sus.
Torni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară tapetată şi o introduci în cuptor un sfert de oră.
Rulezi blatul de ruladă cu tot cu hârtie cu tot cât este caldă încă.
Pentru umplutură, caramelizezi zahărul, la foc mic. Combini ouăle cu făina şi laptele şi treci amestecul peste zahărul caramelizat, lăsând compoziţia să fiarbă până când se îngroaşă. Adaugi untul moale şi omogenizezi.
Vezi şi: Ruladă cu gem de căpşuni. Bonus: sfaturi să obţii un desert elegant şi pufos
Desfaci blatul, îl acoperi cu umplutura pregătită şi rulezi pe lungime. Pentru ornat, razi ciocolata şi o topeşti împreună cu apa şi untul.
Îmbraci rulada, presari nucile tăiate grosier şi o dai la rece. La servire, torni imediat peste caramel. O serveşti cu mentă.
FOTO: Shutterstock