Desertul zilei. Tort cu frişcă şi bomboane de nucă de cocos

12 mai 2023   Rețete

Pare un desert complicat, dar acest tort cu bomboane de nucă de cocos poate fi făcut în circa 40 de minute, din câteva ingrediente de bază.

Pandişpanul aromat şi nuca de cocos sunt o combinaţie de vis, iar acest tort uşor este modalitatea perfectă de a le savura pe amândouă. Interiorul său este alcătuit dintr-un pandișpan, umplut cu o cremă de frişcă şi bomboane cu nucă de cocos care fac acest tort cu adevărat excelent. Tot cu frişcă acoperi şi tortul la final, când îl ornezi cu bomboane de nucă de cocos. Acestea din urmă, pe lângă înfrumusețarea desertului, ajută și la indicarea porțiilor.

Ingredientele pentru tortul cu bomboane de nucă de cocos  

4 ouă

150 g zahăr

100 g făină

100 g amidon

1 vârf de cuţit sare

2 linguriţe praf de copt

Pentru umplutură:

400 g smântână pentru frişcă

50 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

12 bomboane cu nucă de cocos

Vezi şi: Cea mai ieftină reţetă de bomboane Raffaello. Costă mai nimic şi sunt delicioase

Pentru decor:

200 g frişcă

100 g fulgi nucă de cocos

8 bomboane cu nucă de cocos

Mod de preparare

Mixezi ouăle, apoi adaugi zahărul. Amesteci făina, amidonul, sarea și praful de copt şi le încorporezi în amestecul de ouă. Transferi totul într-o tavă rotundă, tapetată. O introduci în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25 de minute.

Te-ar mai putea interesa: Tort cu cocos şi afine

Dupa ce s-a răcit, tai blatul în jumătate. Așezi o bucată pe un platou și aşezi un inel de tort în jurul ei. Pentru umplutură, zdrobeşti bomboanele cu nucă de cocos. Bați smântâna pentru frişcă, adaugi zahărul și zahărul vanilat. La final, înglobezi şi bomboanele mărunţite.

Citeste si: Prăjitura "Diafană", un deliciu gata în doar 15 minute!

Întinzi crema în strat uniform peste blat și aşezi deasupra a doua bucată de blat. Dai tortul la rece cel puţin trei ore. La final, îndepărtezi inelul şi ornezi cu frişcă, fulgi de nucă de cocos şi bomboane.

FOTO: Shutterstock

Mai multe