Prăjitura cu nucă de cocos, ideală pentru gustările cu efect energizant
Când ai poftă de ceva dulce, încearcă aceast rețetă cu fulgi de nucă de cocos şi ciocolată! Vei avea mai multă energie, dar şi un plus de fibre şi minerale.
Prăjitura cu nucă de cocos are un amestec de arome clasice de ciocolată și cocos care fac deliciul tuturor la gustările de peste zi. Fiecare bucată are straturi delicioase de fulgi de nucă de cocos şi ciocolată. De obicei, nuca de cocos uscată, neîndulcită, este excelentă în prăjituri. În plus, are un conținut scăzut de carbohidrați, deci este cel mai bun înlocuitor pentru gustările bogate în carbohidrați. Conține fibre, antioxidanţi şi minerale ca potasiul, manganul (benefic pentru oase), cuprul, fierul şi vitamine din complexul B. De asemnea, fulgii de nucă de cocos au un conținut ridicat de grăsimi care te energizează, fără riscul de a te îngrăşa.
Ce ingrediente îţi trebuie pentru prăjitura cu nucă de cocos
200 g ciocolată cu lapte
400 g unt
300 g zahăr
200 g făină
6 ouă
600 ml lapte condensat
400 g fulgi de nucă de cocos
Pentru glazură:
200 ml frişcă lichidă
240 g ciocolată amăruie
Te-ar mai putea interesa: Prăjitura "Diafană", un deliciu gata în doar 15 minute!
Mod de preparare
Topeşti ciocolata cu lapte şi untul pe baie de aburi. Stingi focul, adaugi zahărul şi amesteci până când se dizolvă în ciocolată. După ce compoziţia s-a răcit, adaugi ouăle şi mixezi. Înglobezi făina. Torni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, tapetată pe care o dai la cuptor pentru o jumătate de oră.
Separat, amesteci laptele condensat cu fulgii de nucă de cocos. Acoperi blatul răcit cu acest amestec.
Vezi şi: Biscuiţi de casă cu nucă de cocos
Pentru glazură, topeşti ciocolata amăruie ruptă în bucăţi, în amestec cu frişca lichidă, pe baie de aburi.
La final, torni ciocolata topită peste prăjitură, apoi o dai la frigider pentru a se întări glazura.
FOTO: Shutterstock