Prăjitura "Diafană", un deliciu gata în doar 15 minute!
Vanilie, ciocolată şi cocos. Ce poate fi mai bun? Prăjitura "Diafană" este gata în doar 15 minute, fără prea multe bătăi de cap.
Ingrediente pentru aluat
- 150 gr unt
- 100 gr zahar
- 1 lingură de cacao
- 1/2 plic praf de copt
- 250 gr faină
- 1-2 linguri smântână
Se amestecă toate ingredientele până se obţine un aluat pe care îl impărţim în două. Se întinde din aluat prima foaie pe hartie de copt, iar din aluatul rămas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusa peste umplutura de cocos.
Crema de cocos
- 6 albuşuri
- 10 linguri de zahar
- 200 gr nucă de cocos
Albuşurile se bat spumă cu zaharul şi se adaugă nuca de cocos. Crema obţinută se pune în tavă peste prima foaie şi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se pune la copt în cuptorul preincalzit la 170-175 grade, pentru maxim 15 minute.
Crema de vanilie
- 6 galbenuşuri
- 200 gr zahăr
- 3 linguri făină
- 1 plic budincă de vanilie
- 300 ml lapte
- 250 gr unt
- 1 esenta vanilie
Toate ingredientele se freacă la rece, fără unt şi vanilie. Apoi se pun pe foc până se îngroaşă. Crema se lasă la răcit, apoi se adaugă untul frecat spuma puţin câte puţin şi esenta de vanilie. La final, se glazurează cu ciocolată şi se pune la frigider.
Rezultatul? O nebunie!