Desert pentru orice ocazie. Tort cu fulgi de nucă de cocos şi cremă de brânză

Bine însiropat și pufos, tortul cu nucă de cocos este foarte ușor de făcut. Straturile ușoare și fragede de blat sunt intercalate cu o cremă bogată de brânză, unt şi nucă de cocos. Va fi cel mai bun tort cu nucă de cocos pe care îl veți face vreodată.

image

După prima mușcătură, te vei îndrăgosti de acest desert cu nucă de cocos. Este atât de fraged, încât simţi că fiecare îmbucătură se topeşte în gură. Perfect pentru orice ocazie, acest tort alb este destul de uşor de făcut şi arată impresionant.

Indiferent de perioada anului, această rețetă ușoară de desert cu nucă de cocos va fi noul tău tort favorit. Pentru a reuşi un desert pe gustul tuturor, ţine minte să foloseşti unt şi albuşuri la temperatura camerei. Ouăle sunt mai ușor de separat când sunt reci, apoi albușurile trebuie lăsate să ajungă la temperatura camerei. Vei avea rezultate bune şi dacă vei cumpăra cremă de brânză pentru torturi şi prăjituri, nu tartinabilă.

Ingrediente necesare pentru 12 porţii

2 căni zahăr

1 cană unt

5 ouă

2 căni făină

1 linguriţă praf de copt

1 cană lapte bătut

1 cană fulgi de nucă de cocos

Pentru cremă:

200 g unt

500 g cremă de brânză

100 g zahăr pudră

1 esenţă de vanilie

2 linguri lapte

1 cană fulgi de cocos

gem de caise

zeamă de compot de ananas

Vezi şi: Prăjitură cu ciocolată albă şi nucă de cocos

Mod de preparare

Freci untul moale cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile. Cerni făina amestecată cu praful de copt şi o încorporezi în crema de unt, alernând-o cu lapte bătut. Adaugi fulgii de nucă de cocos. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi le pui în aluat, cu mişcări uşoare.

Torni compoziţia într-o tavă rotundă, tapetată pe care o introduci în cuptorul preîncălzit. După o jumătate de oră, o laşi să se răcească.

Pentru cremă, freci untul cu crema de brânză, zahărul pudră, esenţa de vanilie şi laptele. Adaugi fulgii de nucă de cocos, păstrând un sfert pentru decor.

Tai blatul în trei, pe lungime. Însiropezi cu compot de ananas primul blat, întinzi un strat subţire de gem, apoi un sfert din cremă.

Te-ar mai putea interesa: Tort de căpşuni cu nucă de cocos

Procedezi la fel cu al doilea blat, iar peste cel de-al treilea întinzi un strat de gem.

La final, îmbraci tortul cu crema rămasă şi cu fulgii de nucă de cocos păstraţi.

FOTO: Shutterstock



Recente

Parfe de pepene rosu  Sursa foto shutterstock 568587580 jpg
10 11 shutterstock 448835689 jpg
Dovlecei umpluti  Sursa foto shutterstock 1789001060 jpg
Inghetata cu fistic si nuci  Sursa foto shutterstock 2028260711 jpg
Nevoile reale ale copilului tau 15 Urania Cremene jpg
Foto comunicat proiectprobono MDV jpeg
Salata de creveti  Sursa foto shutterstock 2453670855 jpg
portrait newborn hold palms jpg
Inghetata cu fistic si menta  Sursa foto shutterstock 397587961 jpg
pexels mlkbnl 10212593 (1) jpg
Chitelute de broccoli la cuptor  Sursa foto shutterstock 396427753 jpg
Nevoile reale ale copilului tau 15 Urania Cremene jpg
Inghetata cu alune de padure  Surse foto shutterstock 1253090095 jpg
466a83b2 3cd2 7b2f f775 889692ba23bb jpg
imagine Melanom Romania jpg
Tacos de barbacoa  Sursa foto shutterstock 1811385358 jpg
clickpentrufemei ro  Modele de sandale de damă care merită să le ai în garderobă imag principala jpg
Inghetata de afine si esenta de lavanda  Sursa foto shutterstock 1740357302 jpg
hands patient suffering from psoriasis jpg
Sharoma de vita  Sursa foto shutterstock 2250636245 jpg