Desert pentru orice ocazie. Tort cu fulgi de nucă de cocos şi cremă de brânză
Bine însiropat și pufos, tortul cu nucă de cocos este foarte ușor de făcut. Straturile ușoare și fragede de blat sunt intercalate cu o cremă bogată de brânză, unt şi nucă de cocos. Va fi cel mai bun tort cu nucă de cocos pe care îl veți face vreodată.
După prima mușcătură, te vei îndrăgosti de acest desert cu nucă de cocos. Este atât de fraged, încât simţi că fiecare îmbucătură se topeşte în gură. Perfect pentru orice ocazie, acest tort alb este destul de uşor de făcut şi arată impresionant.
Indiferent de perioada anului, această rețetă ușoară de desert cu nucă de cocos va fi noul tău tort favorit. Pentru a reuşi un desert pe gustul tuturor, ţine minte să foloseşti unt şi albuşuri la temperatura camerei. Ouăle sunt mai ușor de separat când sunt reci, apoi albușurile trebuie lăsate să ajungă la temperatura camerei. Vei avea rezultate bune şi dacă vei cumpăra cremă de brânză pentru torturi şi prăjituri, nu tartinabilă.
Ingrediente necesare pentru 12 porţii
2 căni zahăr
1 cană unt
5 ouă
2 căni făină
1 linguriţă praf de copt
1 cană lapte bătut
1 cană fulgi de nucă de cocos
Pentru cremă:
200 g unt
500 g cremă de brânză
100 g zahăr pudră
1 esenţă de vanilie
2 linguri lapte
1 cană fulgi de cocos
gem de caise
zeamă de compot de ananas
Vezi şi: Prăjitură cu ciocolată albă şi nucă de cocos
Mod de preparare
Freci untul moale cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile. Cerni făina amestecată cu praful de copt şi o încorporezi în crema de unt, alernând-o cu lapte bătut. Adaugi fulgii de nucă de cocos. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi le pui în aluat, cu mişcări uşoare.
Torni compoziţia într-o tavă rotundă, tapetată pe care o introduci în cuptorul preîncălzit. După o jumătate de oră, o laşi să se răcească.
Pentru cremă, freci untul cu crema de brânză, zahărul pudră, esenţa de vanilie şi laptele. Adaugi fulgii de nucă de cocos, păstrând un sfert pentru decor.
Tai blatul în trei, pe lungime. Însiropezi cu compot de ananas primul blat, întinzi un strat subţire de gem, apoi un sfert din cremă.
Te-ar mai putea interesa: Tort de căpşuni cu nucă de cocos
Procedezi la fel cu al doilea blat, iar peste cel de-al treilea întinzi un strat de gem.
La final, îmbraci tortul cu crema rămasă şi cu fulgii de nucă de cocos păstraţi.
FOTO: Shutterstock