Desert pentru orice ocazie. Tort cu fulgi de nucă de cocos şi cremă de brânză

Bine însiropat și pufos, tortul cu nucă de cocos este foarte ușor de făcut. Straturile ușoare și fragede de blat sunt intercalate cu o cremă bogată de brânză, unt şi nucă de cocos. Va fi cel mai bun tort cu nucă de cocos pe care îl veți face vreodată.

image

După prima mușcătură, te vei îndrăgosti de acest desert cu nucă de cocos. Este atât de fraged, încât simţi că fiecare îmbucătură se topeşte în gură. Perfect pentru orice ocazie, acest tort alb este destul de uşor de făcut şi arată impresionant.

Indiferent de perioada anului, această rețetă ușoară de desert cu nucă de cocos va fi noul tău tort favorit. Pentru a reuşi un desert pe gustul tuturor, ţine minte să foloseşti unt şi albuşuri la temperatura camerei. Ouăle sunt mai ușor de separat când sunt reci, apoi albușurile trebuie lăsate să ajungă la temperatura camerei. Vei avea rezultate bune şi dacă vei cumpăra cremă de brânză pentru torturi şi prăjituri, nu tartinabilă.

Ingrediente necesare pentru 12 porţii

2 căni zahăr

1 cană unt

5 ouă

2 căni făină

1 linguriţă praf de copt

1 cană lapte bătut

1 cană fulgi de nucă de cocos

Pentru cremă:

200 g unt

500 g cremă de brânză

100 g zahăr pudră

1 esenţă de vanilie

2 linguri lapte

1 cană fulgi de cocos

gem de caise

zeamă de compot de ananas

Vezi şi: Prăjitură cu ciocolată albă şi nucă de cocos

Mod de preparare

Freci untul moale cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile. Cerni făina amestecată cu praful de copt şi o încorporezi în crema de unt, alernând-o cu lapte bătut. Adaugi fulgii de nucă de cocos. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi le pui în aluat, cu mişcări uşoare.

Torni compoziţia într-o tavă rotundă, tapetată pe care o introduci în cuptorul preîncălzit. După o jumătate de oră, o laşi să se răcească.

Pentru cremă, freci untul cu crema de brânză, zahărul pudră, esenţa de vanilie şi laptele. Adaugi fulgii de nucă de cocos, păstrând un sfert pentru decor.

Tai blatul în trei, pe lungime. Însiropezi cu compot de ananas primul blat, întinzi un strat subţire de gem, apoi un sfert din cremă.

Te-ar mai putea interesa: Tort de căpşuni cu nucă de cocos

Procedezi la fel cu al doilea blat, iar peste cel de-al treilea întinzi un strat de gem.

La final, îmbraci tortul cu crema rămasă şi cu fulgii de nucă de cocos păstraţi.

FOTO: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg