Desert pentru orice ocazie. Tort cu fulgi de nucă de cocos şi cremă de brânză

Bine însiropat și pufos, tortul cu nucă de cocos este foarte ușor de făcut. Straturile ușoare și fragede de blat sunt intercalate cu o cremă bogată de brânză, unt şi nucă de cocos. Va fi cel mai bun tort cu nucă de cocos pe care îl veți face vreodată.

image

După prima mușcătură, te vei îndrăgosti de acest desert cu nucă de cocos. Este atât de fraged, încât simţi că fiecare îmbucătură se topeşte în gură. Perfect pentru orice ocazie, acest tort alb este destul de uşor de făcut şi arată impresionant.

Indiferent de perioada anului, această rețetă ușoară de desert cu nucă de cocos va fi noul tău tort favorit. Pentru a reuşi un desert pe gustul tuturor, ţine minte să foloseşti unt şi albuşuri la temperatura camerei. Ouăle sunt mai ușor de separat când sunt reci, apoi albușurile trebuie lăsate să ajungă la temperatura camerei. Vei avea rezultate bune şi dacă vei cumpăra cremă de brânză pentru torturi şi prăjituri, nu tartinabilă.

Ingrediente necesare pentru 12 porţii

2 căni zahăr

1 cană unt

5 ouă

2 căni făină

1 linguriţă praf de copt

1 cană lapte bătut

1 cană fulgi de nucă de cocos

Pentru cremă:

200 g unt

500 g cremă de brânză

100 g zahăr pudră

1 esenţă de vanilie

2 linguri lapte

1 cană fulgi de cocos

gem de caise

zeamă de compot de ananas

Vezi şi: Prăjitură cu ciocolată albă şi nucă de cocos

Mod de preparare

Freci untul moale cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile. Cerni făina amestecată cu praful de copt şi o încorporezi în crema de unt, alernând-o cu lapte bătut. Adaugi fulgii de nucă de cocos. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi le pui în aluat, cu mişcări uşoare.

Torni compoziţia într-o tavă rotundă, tapetată pe care o introduci în cuptorul preîncălzit. După o jumătate de oră, o laşi să se răcească.

Pentru cremă, freci untul cu crema de brânză, zahărul pudră, esenţa de vanilie şi laptele. Adaugi fulgii de nucă de cocos, păstrând un sfert pentru decor.

Tai blatul în trei, pe lungime. Însiropezi cu compot de ananas primul blat, întinzi un strat subţire de gem, apoi un sfert din cremă.

Te-ar mai putea interesa: Tort de căpşuni cu nucă de cocos

Procedezi la fel cu al doilea blat, iar peste cel de-al treilea întinzi un strat de gem.

La final, îmbraci tortul cu crema rămasă şi cu fulgii de nucă de cocos păstraţi.

FOTO: Shutterstock



Recente

Budinca de orez cu peste  Sursa foto shutterstock 480607888 jpg
shutterstock 256424824 jpg
shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg
shutterstock 492832387 jpg
curatenie   shutterstock 2087041777 jpg
shutterstock 551226070 jpg
Cauți un cadou de nuntă practic Iată 5 electrocasnice premium care vor transforma casa mirilor jpg
Tort cu alune si frisca  Sursa foto shutterstock 1995463784 jpg
Orez arabesc  Sursa foto shutterstock 417836704 jpg
shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
clickpentrufemei ro (22) jpg
Orez negru cu legume  Sursa foto shutterstock 371703877 jpg
shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg