Dor De Grecia şi vacanţă? Savurează la tine acasă un souvlaki de pui cu sos tzatziki
Profită de zilele libere, aprinde grătarul și lasă-ţi gândul să zboare în Mediterana cu ajutorul unui souvlaki grecesc de pui! Suculent și aromat, acest preparat este gata în timp scurt, fără mari eforturi.
Fă-ți propriul souvlaki de pui de casă cu sos tzatziki cremos! Este una dintre cele mai populare mâncăruri stradale din Grecia, împreună cu tradiționala musaca. Souvlaki înseamnă „carne pe frigărui‟, dar, cu toate acestea, majoritatea grecilor și mai ales cei din Atena numesc astfel orice tip de carne servită în pita, cu sos tzatziki.
Ingrediente necesare pentru patru porţii
1 kg piept de pui, fără os
30 ml ulei
1 lămâie
1 cățel de usturoi
oregano
sare
piper
Pentru sosul tzatziki:
1 castravete
2 căței de usturoi
50 ml ulei de măsline
500 g iaurt grecesc
1 praf de sare
Te-ar mai putea interesa: Tortilla cu pui și spanac, reconfortantă şi delicioasă
Cum să prepari souvlaki de pui
Tai pieptul de pui în cubulețe de trei centimetri. Combini uleiul cu sucul de lămâie, usturoiul zdrobit, sare, piper și oregano, după gust. Așezi puiul în această marinată, îl amesteci bine și-l dai la frigider o oră.
Pentru sos, blendezi uleiul cu usturoiul până se omogenizează. Descojești castravetele, înlături semințele, îl dai prin răzătoarea mică, apoi storci și-l amesteci cu uleiul. Adaugi iaurtul și sarea. Ții sosul la rece o jumătate de oră.
Vezi şi: Trucuri pentru prepararea cărnii. Nu vei mai greşi niciodată când pregăteşti friptura
Între timp, înfigi bucățile de pui pe bețe de frigărui și le rumenești pe grătar aproximativ zece minute. Pentru a nu se usca carnea, ungi souvlaki constant cu uleiul rămas din marinată. Servești souvlaki cu sos tzatziki și pâine grecească.
FOTO: Shutterstock