Ciuperci cu piept de pui pentru o cină rapidă şi savuroasă

Aceste ciuperci umplute sunt simple și elegante, cu o umplutură cremoasă și aromată, acoperite cu caşcaval ras. Sunt potrivite pentru cină, dar şi ca antreu la o petrecere.

image

Este prima oară când prepari ciuperci umplute? Nu este cazul să te stresezi, pentru că sunt uşor de făcut! Pentru început, este nevoie să cureţi bine ciupercile de murdăria prinsă pe ele. Trece-le sub un jet de apă rece și îndepărtează orice urmă de pământ rămasă blocată în jurul capacelor și tulpinilor. Acestea din urmă pot fi adăugate la umplutură, deci nu se pierde nimic.

Ciupercile umplute, necoapte se pot păstra bine la congelator. Le aşezi într-un strat, într-o pungă resigilabilă. Când ai nevoie de ele pentru o cină rapidă sau dacă ai oaspeţi, le ai gata pregătite pentru a le introduce la cuptor. Ia în calcul că va creşte timpul de preparare!

Ingrediente pentru trei porţii

10 ciuperci champignon, mari

¼  piept de pui tocat

5 căței de usturoi

sare

piper

50 g cașcaval

20 ml ulei

pătrunjel

Te-ar mai putea interesa: Sarmale de post cu ciuperci, reţeta care te va face să uiţi de varianta cu carne

Mod de preparare

Cureți ciupercile, le îndepărtezi piciorușele, pe care le toci. Încingi uleiul și călești carnea de pui tocată, condimentată cu sare și piper, după gust. După ce s-a pătruns, adaugi piciorușele ciupercilor și cățeii de usturoi zdrobiți. Mai ții pe foc patru minute, până scade zeama lăsată. 

Vezi şi: Supa cremă de ciuperci, un deliciu. Secretul pe care sigur nu-l ştiai

Umpli pălăriile cu această umplutură, le așezi într-o tavă cu hârtie de copt și le dai la cuptor, la 220 °C, 15 minute. Le scoți, presari cașcavalul ras și le mai ții la cuptor cinci minute. Le servești cu pătrunjel tocat.

FOTO: Shutterstock