Cum recunoști carnea de pui proaspătă din magazine

Frigiderele din magazine nu garantează întotdeauna prospețimea alimentelor. Așadar, când alegi carnea de pui, trebuie să fii foarte atentă la calitatea acesteia pentru a nu te îmbolnăvi. Cum recunoști carnea de pui proaspătă din magazine? 

image

Carnea de pui este una dintre cele mai sănătoase cărnuri din lume. Cu puține calorii, dar plină de proteine, vitamine și minerale, poate să facă parte oricând din meniul tău de la prânz, cină și poate fi servită chiar și la mic dejun. Desigur, gustul și calitatea sa depind de prospețimea puiului.

Iată care sunt indicatorii pe care trebuie să îi iei în considerare când cumperi carne de pui!  

Citește și: La ce să fii atent când gătești carne de pui! Mâncarea gustoasă se poate transforma într-una periculoasă 

În primul rând, verifici termenul de valabilitate 

Știi că puiul pe care l-ai cumpărat este sigur pentru consum dacă se află în termenul de valabilitate menționat pe etichetă. De asemenea, dacă data lipsește sau nu a fost precizată, atunci nu ar trebui să nu folosești carnea în preparatele tale.

De regulă, puiul proaspăt și curcanul ar trebui să fie gătite sau congelate în 1-2 zile de la momentul achiziționării. 

Cum recunoști carnea alterată 

Știi că puiul crud este încă proaspăt și sigur pentru consum dacă culoarea acestuia este roz-deschis, alb, pal sau chiar galben, cu grăsime albă strălucitoare, spune „Eat This‟.

În schimb, carnea de pui nu mai este bună dacă observi nuanțe de gri sau verde pe ea sau dacă grăsimea acesteia este închisă la culoare. 

Mirosul, un alt indicator 

Un alt indicator care te poate ajuta să îți dai seama dacă puiul pe care l-ai achiziționat (sau pe care urmează să îl cumperi) este proaspăt este mirosul. De regulă, carnea proaspătă nu are niciun miros, însă cea alterată are o aromă neplăcută.

„Dacă simți note acre sau de pește, cel mai bine este să scapi de carne.‟, spune aceeași sursă. 

Citește și: Cele cinci alimente pe care nu trebuie să le speli înainte de a le găti 

Textura este la fel de importantă 

Când verifici prospețimea cărnurilor, textura este un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare. Puiul crud și proaspăt pare strălucitor, este umed la atingere și chiar puțin alunecos. Dar știi că acesta nu este bun pentru consum dacă este lipicios și moale. 

Sursă foto: Shutterstock